avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere cu permis expirat Buna ziua am iesit din ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere cu permis expirat Buna ziua am iesit din parcare si am lovit usor ...

permis expirat
Buna ziua am iesit din parcare si am lovit usor o masina care circula pe drum.Am intocmit amiabila si am constatat ca peroana careia i-am lovit masina avea permisul expirat de 3 ani!Ce se intampla in acest caz.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 16:13, 12 Decembrie 2024
Buna ziua

Trebuie sa mergeti la Politie pt constatare.

Din pacate asta se traduce si prin amenda + suspendare permis pt dvs si amenda pentru celalalt sofer din cauza permisului cu valabilitatea administrativa expirata.
de ce sa-mi suspende mie permisul?ca am intocmit amiabila si nu am plecat de la locul accidentului?,,!!!
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2024
paxvobis, utilizator
Buna ziua

Pentru ca accidentul s-a produs din cauza ca nu ati acordat prioritate

Articolul 102 din OUG 195/2002
(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
g) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere sau depășirea, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am o nelamurire, veneam de la serviciu si s-a întâmplat ... neludeluna neludeluna Buna ziua.Am o nelamurire veneam de la servici si sa intinplat sa fiu implicat intrun accident fara victine doar cu paguba materiala.trebuia sa acord ... (vezi toată discuția)
Sanctionare contraventionala ptr neacordare de prioritate si ... ionut dg ionut dg Sanctionare contraventionala ptr neacordare de prioritate si accident ,este corect 9 puncte si 90 de zile fara permis ?.ptr ca legea zice ca se claseaza in ... (vezi toată discuția)
Buna !după neacordarea priorității mi s-a reținut permisul ... Ana_7maria Ana_7maria Buna !după neacordarea priorității mi s-a reținut permisul pe 90 de zile .azi am primit un document în care scrie că trebuie să mă prezint la serviciul ... (vezi toată discuția)