sunt in spania cu sotul meu de 4 ani ,avem 2 copii in romania la soacra mea,sotul vrea sa ceara divortul in romania si sa-mi ia copii,se poate?Va multumesc.
se poate..orice se poate in tara asta... numai ca de regula femeia obtine copiii dupa divort, nu barbatul.De la amenintari pana la reusita e o cale lunga.Oricum, nu va temeti, nu e chiar asa de simplu sa obtina copiii, trebuie sa aduca multe dovezi negative impotriva dv. pentru a-i castiga...;)
In cazul in care casatoria s-a incheiat in Romania,sotul poate cere desfacerea ei prin divort in Romania.
In ceea ce priveste incredintare copiilor,@eu.ro.lex are perfecta dreptate.
Sotul trebuie sa aduca probe serioase impotriva dvs.pentru a avea castig de cauza.Nu va faceti insa probleme.:)
Sotul dvs. poate cere incredintarea copiilor in cazul unui proces de divort numai ca trebuie sa si dovedeasca ca, conditiile de crestere si educare pe care le poate oferi sunt net superioare celor oferite de dvs. si ca este in interesul acestora sa fie incredintati tatalui si nu mamei.Avand in vedere ca lucrati in Spania si ca minorii se afla in prezent in ingrijirea tocmai a soacrei dvs., sfatul meu sa angajati un avocat care va poate reprezenta in cadrul unui proces de divort, evident dandu-i acestuia o procura in acest sens.Nu ne- ati spus care este varsta copiilor dvs. insa trebuie sa stiti ca daca acestia au peste 10 ani sunt audiati in cadrul procesului, iar cuvantul lor"atarna" greu in fata instantei.Pentru alte nelamuriri reveniti.
avand in vedere varsta copiilor, acestia vor fi audiati in camera de consiliu de catre judecator.
sotul chiar daca locuieste in spania, poate obtine custodia copiilor daca va avea un probatoriu bine pus la punct. dar de regula instantele din romania incredinteaza copiii mamelor.
Discriminare sot
truevio
Am asistat o multime de soti in dosare de divort cu minori. De fiecare data cand sotul(barbatul) doreste incredintarea minorului sunt trista. Nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)