avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog sa-mi spuneti daca in caz de deces sot sau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog sa-mi spuneti daca in caz de deces sot sau sotie care ...

va rog sa-mi spuneti daca in caz de deces sot sau sotie care nu au copii au dreptul la mostenire si altii in caz de deces a unuia dintre iei.MA REFER LA AVEREA LOR
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 10:17, 13 Decembrie 2024
Buna ziua

Da, au dreptul si altii.

In primul rand sotul supravietuitor al defunctului va mosteni o parte din bunurile defunctului. Apoi avem cele 4 clase de mostenitori.

1) Clasa I de mostenitori sau clasa descendenţilor cuprinde copiii, nepoţii, strănepoţii etc. defunctului din căsătorie, din afara căsătoriei sau din înfiere.
2) Clasa a II-a sau clasa ascendenţilor privilegiaţi şi a colateralilor privilegiaţi este alcatuită din părinţii defunctului
3) Clasa a III-a sau de mostenitori este cea a ascendenţilor ordinari. Această clasă cuprinde bunicii, străbunicii etc. ai defunctului
4) Clasa a IV-a sau clasa colateralilor ordinari cuprinde rudele în linie colaterală, altele decât cele cuprinse în clasa a II-a, pană la gradul patru inclusiv, adică unchii, mătuşile şi verişorii primari ai defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La dezbaterea unei succesiuni la decesul unuia din soti ce rude ... stefangero stefangero La dezbaterea unei succesiuni la decesul unuia din soti ce rude au drepturi succesorale si cum se numesc concret rudele din ultimul grad admis de lege? (vezi toată discuția)
Speta drept civil randall randall Buna seara, as avea si eu o speta de rezolvat, tot pt seminar si am nevoie de ajutorul dvs. Speta este: http://imigi.ro/files/5717/lastscan.jpg Multumesc ... (vezi toată discuția)
grupe de mostenitori negut negut Cite grupe sunt de mostenitori si in ce ordine vin la mostenire aceste grupe? multumesc de lamuriri (vezi toată discuția)