va rog sa-mi spuneti daca in caz de deces sot sau sotie care nu au copii au dreptul la mostenire si altii in caz de deces a unuia dintre iei.MA REFER LA AVEREA LOR
In primul rand sotul supravietuitor al defunctului va mosteni o parte din bunurile defunctului. Apoi avem cele 4 clase de mostenitori.
1) Clasa I de mostenitori sau clasa descendenţilor cuprinde copiii, nepoţii, strănepoţii etc. defunctului din căsătorie, din afara căsătoriei sau din înfiere.
2) Clasa a II-a sau clasa ascendenţilor privilegiaţi şi a colateralilor privilegiaţi este alcatuită din părinţii defunctului
3) Clasa a III-a sau de mostenitori este cea a ascendenţilor ordinari. Această clasă cuprinde bunicii, străbunicii etc. ai defunctului
4) Clasa a IV-a sau clasa colateralilor ordinari cuprinde rudele în linie colaterală, altele decât cele cuprinse în clasa a II-a, pană la gradul patru inclusiv, adică unchii, mătuşile şi verişorii primari ai defunctului.
Speta drept civil
randall
Buna seara, as avea si eu o speta de rezolvat, tot pt seminar si am nevoie de ajutorul dvs.
Speta este: http://imigi.ro/files/5717/lastscan.jpg
Multumesc ... (vezi toată discuția)