avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am ramas fara permis pentru alcool 0.16 mgl, dar fiind ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am ramas fara permis pentru alcool 0.16 mgl, dar fiind sofer ...

Am ramas fara permis pentru alcool 0.16 mgl, dar fiind sofer profesionist nu pot scadea cumva termenul care este de 90 de zile ?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 17:27, 13 Decembrie 2024
Buna ziua

Nu, pentru ca fapta de a conduce sub influenta bauturilor alcoolice este in mod explicit trecuta in lista celor pentru care conducatorul auto nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

Nu exista exceptii pentru diversele categorii de soferi.

Temeiul este OUG 195/2002, art. 104, alineatul 2, litera b

Articolul 104
(2) Conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:
b) sancțiunea contravențională complementară s-a dispus pentru săvârșirea contravențiilor prevăzute la art. 102 alin. (3) lit. a) sau art. 102 alin. (4);

Articolul 102
(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
a) conducerea sub influenta băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, cazul urmator : oprit in trafic in data de 15 martie (fără ... asilaghi89 asilaghi89 Buna, cazul urmator : oprit in trafic in data de 15 Martie (fără accident) ; testat alcoolemie 0.11 in aerul expirat ; amenda 1300 lei ; dovada cu suspendare ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 90 de zile scrgbr scrgbr Am o nelămurire ..azi 06 12 19 mi a fost suspendat permisul pt 90 de zile (consum de alcool,rezultat 0,13) mi am redobandit permisul anul acesta in luna ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. se poate da examen dupa 15 zile daca permisul a fost ... Cecike Cecike Buna ziua. Se poate da examen dupa 15 zile daca permisul a fost suspendat pentru depasire in trecere pieton peste limita de víteza? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)