avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata amenda presedinte asociatie Buna ziua, in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata amenda presedinte asociatie Buna ziua, in situatia in care presedintele asociatiei primeste ...

Buna ziua, in situatia in care presedintele asociatiei primeste amenda pentru incalcarea art 102 (1) lit c) din Legea 196/2018 (asa reiese din PV) din ce bani se achita aceasta? Din banii lui personali (amenda are numele si CNPul presedintelui) sau din banii asociatiei de proprietari?
Va multumesc.
Legea 196/20018
[ link extern ]
ART. 102
(1) Următoarele fapte constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât sa constituie, potrivit legii penale, infracțiuni:

c) neluarea de către asociația de proprietari, de președinte sau de către comitetul executiv al asociației de proprietari a tuturor măsurilor necesare pentru repararea, reabilitarea și menținerea
în stare de siguranță și funcționare a condominiului și a instalațiilor comune aferente pe toată durata existenței acestora, conform prevederilor legale în vigoare;

Reiese clar ca nu a fost sanctionat doar presedintele deci se imparte pe cota indiviza la toti proprietarii.

Si poate data viitoare nu mai sunt asa zgarciti cand e vorba sa faca reparatii si alte lucrari necesare mentinerii in stare buna a imobilului
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Decembrie 2024
w_v_w_v, utilizator
Discutabil, daca membrii asociatiei au cerut presedintelui, sa efectueze respectivele reparatii/ lucrarile de reparare au fost aprobate in Adunarea generala si presedintele nu s-a ocupat de efectuarea reparatiilor respective.
De ce ar aparea pe amenda, CNP-ul presedintelui, daca amenda nu ar fi pentru acesta ?
Domnul Popa Gheorghe unde ati vazut dv locatari care sa ceara unei persoane sa le ia banii?
In orice amenda inmanata unei persoane se pune un CNP.
Ultima modificare: Duminică, 15 Decembrie 2024
w_v_w_v, utilizator
Asociatia de proprietari se identifica prin CIF.
In opinia mea, contraventiile fiind tratate similar infractiunilor, raspunderea este personala. Cred ca are dreptate colega care spune ca poate raspunde si asociatia si presedintele si comitetul, insa constatarea si aplicarea contraventiei se face raportat la persoana in mod expres trecuta in PV, in cazul acesta presedintele. Putea fi amendata si asociatia sau fiecare membru de comitet, sigur.
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Probleme cu terasa blocului. locuiesc la ultimul etaj(4) si inca ... luciannitu luciannitu Probleme cu terasa blocului. Locuiesc la ultimul etaj(4) si inca am infiltratii pe perete, desi terasa a fost hirdroizolata de cateva luni de catre o firma ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre interactiunea cu asociatia de proprietari Marian S. Ionescu Marian S. Ionescu Buna ziua. Am si eu cateva intrebari. 1. Cine are dreptul legal sa foloseasca avizierul? Ca proprietar, pot sa pun informari cu privire la interactiunea cu ... (vezi toată discuția)
Pentru acces la anumite documente ale asociației de proprietari ... EliodorDoru EliodorDoru Pentru acces la anumite documente ale asociației de proprietari pot folosi și \"cerere cu valoare redusa\"? Sau numai \"cerere chemare in judecata cu obiect ... (vezi toată discuția)