Trebuie vazuta executarea, stadiul, daca e deja scadent creditul, ce suma vrea platita catre el si ce suma catre banca, daca are acord etc. Vorbiti cu un avocat sa vada actele inainte sa dati banii, nu faceti prostii.
In CF este menționat doar “urmărirea silită imobiliară”. Proprietara spune ca o sa ridice ipoteca plătind cei 15k Euro, însă nu se întâmplă asta și așteaptă să semnăm promisiunea. În promisiune a venit cu mențiunea sa modificăm din “arvună” în “avans”. Pe promisiune s-a decis să se dea 500euro..
Mai este și intermediat prin agenție și mi se pare aiurea ca suntem nevoiți să verificăm și noi cu un avocat. Este clar ca vrea sa își acopere ceva și nu ne dăm seama dacă e de încredere sau nu. Ce alte detalii putem să mai cerem pentru a fi siguri ca nu ne înșeală?
In primul rand nu sunteti nevoiti, este la alegerea dv. daca verificati sau nu cu un avocat, daca puneti clauze in favoarea dv sau nu. Dar, daca doriti o aparare a drepturilor dv., in orice situatie asta o asigura un avocat. Nu exista o alta profesie, agentie, notar etc. ce sa se ocupe cu asta: apararea drepturilor persoanei fizice. Doar un avocat face asta.
Notarul se asigura ca actul indeplineste formalitatile legale pentru valabilitatea sa, el nu se asigura ca in act clauzele sunt in favoarea uneia dintre parti. El vede actele tranzactiei ca sa inteleaga in ce mod trebuie formalizata tranzactia, nu ca toata lumea va avea drepturile pe care le crede.
Un avocat vede actele si va explica ce probleme sunt, ce riscuri, cum se pot acoperi unele, cat de mult se pot intinde in timp altele. Nu e altcineva care sa faca asta, nici banca, nimeni.
Imi pare ca deja imobilul este in executare... nu suna bine! Totusi, in anumite circumstante poate fi un avantaj, vedeti insa riscurile, toate actele si negociati. Am impresia ca va cam manipuleaza agentie, vanzator, nu stiu...