Buna ziua , Am gasit un apartament de vanzare care este ipotecat in prezent.
Proprietarul doreste sa faca o schimbare de ipoteca pe un alt imobil.
Agentia imobiliara imi propune sa fac un contract de rezervare cu ei si cand proprietarul va finaliza procedurile cu banca pentru schimbarea de ipoteca de pe un imobil pe altuil, tranzactia de vanzare cumparare se va face cu mine.
Clauzele contractului de rezervare cu agentia mentioneaza ca daca eu ma razgandesc in perioada cat dureaza demersurile proprietarului, voi pierde suma de bani. Daca proprietarul nu se prezinta la semnarea vanzarii sau vanzarea nu se va mai face din cauza refuzului bancii pt schimabrea de ipoteca, agentia imi restituie suma platita de mine in concept de rezervare apartament.
Credeti ca acest document de rezervare de apartament este in regula, juridic vorbind? Imi poate oferi garantia ca vanzarea se va face cu mine?
gi-jane2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Imi poate oferi garantia ca vanzarea se va face cu mine?
Nu, dar daca nu se face, va da banii inapoi
si cand proprietarul va finaliza procedurile cu banca pentru schimbarea de ipoteca de pe un imobil pe altuil, tranzactia de vanzare cumparare se va face cu mine.
Din pacate demersurile cu banca sunt anevoioase in perioada aceasta de sfarsit de an, iar banca nu ii poate da proprietarului un termen fix, din cate mi-a explicat agentul imobiliar.