avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Am inceput inchirierea unei case de vacanta cu 6 camere
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Am inceput inchirierea unei case de vacanta cu 6 camere

Buna ziua!
Am inceput inchirierea unei case de vacanta cu 6 camere, in regim hotelier ca persoana fizica.
Detinem certificat de clasificare si trebuie sa platim impozit la anaf in sistem real .
Din ce am inteleles trebuie tinut un registru de incasari si plati.
Intrebarea mea este daca la plati se pot trece si facturile de gaz sau curent sau biletele de tren catre orasul unde se afla casa. De asemenea as dori sa aflu daca facturile online cu lucruri cumparate pentru casa trebuie sa fie neaparat pe numele persoanei careia depune declaratia la ANAF.
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Legea in cazul propietatilor inchiriate in regim hotelier (prin airbnb) MsSerol MsSerol As dori sa stiu daca este vreo reglementare in cazul inchirierii de apartamente in regim hotelier, prin airbnb. In afara de raspunderea fiscala pe care o are ... (vezi toată discuția)
Registru de incasari si plati pfa doraplaton@yahoo.com doraplaton@yahoo.com Buna ziua Am urmatoarea nelamurire: O PFA are contract de inchiriere pe spatiul unde isi defasoara activitatea. Valoarea cheltuielilor de utilitati este de ... (vezi toată discuția)
Ordin de deplasare Iulia91 Iulia91 Unde trebuie atasata chitanta pe care o eliberz atunci cand un angajat restituie un avans de decontare?O las la decont sau o atasez la registru de casa? (vezi toată discuția)