Spun sa discutati cu un avocat, e mai complicat de atat. Pana la judecarea cererii de suspendare va tot executa... pana sa obtineti banii inapoi, trece deja timp. Doar anularea nu e suficienta, e nevoie de o intoarcere, care dureaza in practica pana dupa inceperea unei executari ulterioare chiar daca o obtineti... nu doar domiciliul conteaza, ci si celelalte de la 112. Daca executarea nu e pentru o suma de bani, uneori intoarcerea ramane fara obiect pana se judeca si ati facut degeaba tot demersul...
Din ce spuneti dv. mai sus, prima liniuta este cea mai aproape de adevar, insa va recomand sa mergeti cu actiunea dv. la un avocat specializat pe executari macar sa v-o indrepte putin, sa vedeti ce e de adaugat si ce de scos, ca sa aiba eficienta maxima, altfel consumati efort inutil.
Verificati si cu cautiunea, cuantum, daca reusiti sa nu o achitati. Vedeti, in functie de ce suspendare cereti, daca mai merita sau nu sa o platiti, in fucntie si de tipul de executare.
Multumesc pentru raspus.
Am inceput colaborarea cu un avocat , Duminica i-am trimis actiunea scrisa de mine sa o revada, completeze etc. Probabil ca e f ocupat si inca nu am o reactie.
Mai am o saptamina pina epuizez termenul de depunere al contestatiei si fiind alarmat un pic din acest motiv am incercat sa obtin de aici unele lamuriri.
Nu e vorba de bani ci de o defrisare de arbori. M-ati speriat cu "pana se judeca si ati facut degeaba tot demersul..."
Ce inseamna "si celelalte de la 112"?
Art 112 CPC.
Duminica? Nu va recomand sa tratati o relatie profesionista ca pe o relatie amicala, cu comunicari in zile nelucratoare, caci riscati sa fiti tratat in acest mod, cum sunteti, si sa nu primiti termene de raspuns, de depunere etc.
Eu spun sa aveti o discutie cu avocatul, sa va fie clar cum lucrati, sa stabiliti o procedura de munca. Nu stati sa asteptati fara sa stiti nimic.
Multumesc de sfat: aveti dreptate, astazi voi vedea in ce parte o luam.
Citind art. 112 am intrat in trepidatie: Eu ma pregateam sa depun contestatia la judecătoria determinata dupa domiciliul meu actual (acelasi in momentul cind BEJ a depus solicitare de validare a executarii. BEJ a depus-o in mod gresit la jucatoria determinata dupa vechiul domiciliu al meu). Asa am citit pe site-ul unui avocat specializat in executari silite (nu ii dau numele).
Nota la art 112 CPC spune: " Decizie de admitere: RIL nr. 20/2021: [...} În interpretarea și aplicarea unitară a dispozițiilor art. 651 alin. (1), art. 666, art. 712, art. 714 și art. 112 din Codul de procedură civilă, instanța de executare competentă teritorial să soluționeze contestația la executare propriu-zisă formulată de unul dintre debitorii la care se referă titlul executoriu este judecătoria care a încuviințat executarea silită a acelui titlu executoriu, în afara cazurilor în care legea dispune altfel".
De aici rezulta ca eu va trebui sa depun contestatia la judecatoria unde BEJ a depus solicitarea (in mod gresit dupa vechiul domiciliu al meu) si de unde a obtinut incunviintarea de executare silita. Corect?
Vreau sa mai ridic o exceptie in aceeasi contestatie. Este competenta aceasta instanta sa o trateze?
Draga domnule, nu va pot determina competenta, nici cea teritoriala, fara sa vad dosarul de executare, nu face niciun avocat asta decat in situatii extreme, cand ajunge vreun client in ceasul al 20-le din ultima zi de termen!
Nu sunt sigura ca vi se aplica RILul in cauza, nu am nici indicii in acest sens.
Daca angajati avocat, lasati exceptiile in seama lui, ca un client care face modificari si scrie actiuni e prea ocupat sa inteleaga mersul dosarului si veti fi dezavantajat. Vorbiti cu un profesionist, ca ma tem ca vreti sa faceti singur si lasati-l sa lucreze. Sigur ca e datoria dv. sa intelegeti ce face el, in ce termen si sa va dati acordul pe planul facut de acesta, insa el face actiunile, exceptiile le scrie el, nu dv.!
E ca si cum vine nenea de la gaze la mine si-i zic eu: lasati, am verificat eu cu spuma de sapun, nu scapa nimic!
O colaborare in care nu stii care e profesionistul si care e clientul ajunge distructiva pentru client.
Asadar, sfaturile sunt pentru dv., nu pentru avocat, ca sa va protejati dv.