avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poate un executor sa continue executarea daca s-a ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poate un executor sa continue executarea daca s-a deschis un dosar civil in urma depunerii contestatiei la executare

Va rog lamuriti-ma si pe mine, un nestiutor speriat.
Am perdut un proces si s-a deschis un dosar de executare silita.
Ulterior am inaintat o contestatie la executare prin care am solicitat anularea si suspendarea executarii. S-a deschis un dosar civil care este in starea de judecare.
Astazi sunt anuntat de executor ca va veni la domicilul meu sa constate la fata locului daca am facut ce era prevazut in dosarul de executare si sa ia masuri.

Intrebare: daca judecarea contestarii la executare in dosarul civil nu s-a finalizat poate executorul sa continue executarea? Nu ar trebui sa astepte finalizarea judecarii contestatiei?
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2025
hot_oliviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: hot_oliviu , utilizator 01:51, 26 Martie 2025
Ar fi trebuit să cereți suspendarea provizorie a executării silite, până se va judeca cererea de suspendare a executării silite. Momentan aveți depusă doar contestația la executare, nefiind admisă cererea de suspendare. Vă recomand să luați legătura cu un avocat.
Contestația la executare nu suspenda qutomat executarea silita demarata atât rimp cât nu s a solicitat și suspendarea executării silite.Aceste lucruri nu apar în ,,modelele 'atât de dragi justiabului roman..
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
In primul rand, va multumesc mult pentru mesaje: ma vor ajuta sa salvez situatia in fata executorului agresiv.

Apoi, sunt putin confuz. Initial, in urma cu o luna, am depus urmatoarele:
- o contestatie la executare
- o cerere de suspendare de fond (am depus-o depusa impreuna cu contestatia)

Am inteles ca nu e suficient si ca mai trebuie sa depun un al treilea document: o cerere de suspendare provizorie.
Maine voi depune cererea de suspendare provizorie si sper ca voi bloca provizoriu executia. Voi atasa si cautiunea de 1000 lei.

Am o intrebare: cererea de suspendare provizorie se depune in acelasi dosar ca primele doua?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2025
hot_oliviu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare silita Borza Borza Buna, va rog sa ma lumineze cineva in urmatoarea problema.Am depus o contestatie la executare prin care am cerut ca prin incheiere sa se suspende executarea ... (vezi toată discuția)
Cerere stramutare proces civil mary6 mary6 Buna. Va rog frumos,doresc sa stiu si eu daca; la o cerere de stramutare proces civil,pe motiv de banuiala legitima: 1. procesul judecandu-se la tribunal ... (vezi toată discuția)
Procedura cererii de suspendare provizorie a executarii catinf catinf Buna ziua, Am doua intrebari de procedura privind cererea de suspendare provizorie a executarii: 1. Una din conditii este sa fie inregistrata o ... (vezi toată discuția)