Am și eu o problema și cer părerea voastră că nu știu ce să fac,lucrez cu o firma de investiții folosesc revolutul pentru tranzacții( persoanele care vor să investească îmi transfera banii apoi firma din contul meu face transferul mai departe) până aici toate bune și frumoase pana în seara aceasta în care primesc notificăre de la revolut cum că doamna x își vrea banii înapoi. Dansa a făcut transferul acum o lună banii deja sunt investiți,repet banii i-a luat firma din aceeași zi la câteva minute din contul meu. Acum vă întreb pe voi ce e de făcut în astfel de situație??
Din cate ati spus acea "firma de investitii" pare a fi o teapa, o "firma" care se foloseste de dvs in procesul de fraudare a unor oameni.
Nici o firma de investitii legitima de pe lumea asta nu cere bani prin intermediari, mai ales persoane fizice. Indiferent de cum v-au explicat ei ca e nevoie de un cont personal, este ilegal.
Mai rau este ca puteti fi cercetat penal pentru inselatorie si spalare de bani.
Eu zic sa mergeti imediat la Politie si sa declarati ce s-a intamplat.
Ciudat e ca spuneti ca firma a luat banii la cateva minute din contul dvs? Cum se poate asta? Nimeni nu poate initia tranzactii in numele altuia, mai ales din platforme precum Revolut. Numai daca nu cumva le-ati dat acces si se folosesc de identitatea dvs.
Repet, mergeti imediat la Politie ca sa nu aveti belele mai mari pe viitor.
Sunteti sigur ca nu participati la o schema de spalare de bani? Cum sa incasati personal banii in numele unei firme? De ce? Eu va recomand sa discutati cu un avocat penalist...
Privitor la doamna, depinde de conditiile de transfer.
Pot depune plângere pentru frauda dacă am tranzacțiile și mesajele pe whatsapp?
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:
Sunteti sigur ca nu participati la o schema de spalare de bani? Cum sa incasati personal banii in numele unei firme? De ce? Eu va recomand sa discutati cu un avocat penalist...
Privitor la doamna, depinde de conditiile de transfer.