avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Situatia urmatoare: tatal are custodie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Situatia urmatoare: tatal are custodie exclusiva a ...

Buna ziua.
Situatia urmatoare: tatal are custodie exclusiva a unuia dintre fiii nostri. Fiul de 13 ani s-a razgandit si doreste sa locuiasca cu mine. Mentionez ca acesta are cetatenie si pasaport britanic. Exista posibilitatea ca fiul neu sa locuiasca cu mine?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Miha_Ella123 , utilizator 16:22, 19 Decembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista posibilitatea, insa depinde de ce s-a rzgandit, de ce are autoritate exclusiva, daca i-ar fi mai bine copilului etc. Vorbiti cu un avocat din tara unde este azi copilul, nu imi e clar.
Buna ziua. Multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra.
Pe scurt, eu si fostul sot avem doi fii. Cel mic locuieste cu mine in Marea Britanie, iar cel mare (13 ani) cu tatal sau din august 2022.
Pana atunci, ambii copii au locuit in Marea Britanie cu mine si tatal lor. Pentru fiul mic eu am custodie exclusiva, iar pentru cel mare tatal sau are custodie exclusiva. Fiul cel mare este alienat de tatal sau, nu l-am vazut pe fiul mare de doi ani. Eu am fost mereu dispusa sa sustin financiar orice calatorii si hotel pentru vizita lor in UK pentru a se intalni cu fiul cel mic.
Fiul cel mare se simte nefericit si doreste sa se reuneasca cu mine si fratele sau. Cetatenia britanica imi da voie sa calatoresc cu copii fara procura din partea celuilalt parinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil cetatean britanic mariusdoroftei mariusdoroftei Buna ziua ,cine ma poate ajuta cu un sfat ,m-am stabilit in Uk din 2008 am o fetita de 2 ani care poseda pasaport britanic ,problema este ca nu sunt casatorit ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor cu cetatenie britanica GAndre GAndre Buna seara. Am nevoie de urmatoarele informatii: Daca o familie-cetateni roamani, ce locuieste in Marea Britanie si copilul lor ce doar s-a nascut pe ... (vezi toată discuția)
Familie de cetatenii diferite, copilul nascut in marea britanie este ce fel de cetatean.... ? Danube Danube Va rog sa-mi sa-mi clarificati si mie urmatoarea situatie: Mama, cetatean roman. Tatal copilului: cetatean englez. Casatoriti legal in Marea ... (vezi toată discuția)