avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am o întrebare angajatorul are drept să comenteze ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am o întrebare angajatorul are drept să comenteze în fața ...

Am o întrebare angajatorul are drept să comenteze în fața angajatului îți treci măsură cînd angajatul cere să își ia zile de concediu de odihna.
Apoi aprobă concediul de odihna angajatorul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 20 Decembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. poate sa comenteze..libertatea de exprimare este un drept fundamental...
Fiecare are drept la concediu de odihna cînd cere angajatul,după părerea mea trebuie și angajatorul să înțeleagă munca angajatului.

Cornel Vasile a scris:

Da. poate sa comenteze..libertatea de exprimare este un drept fundamental...

Nu este asa ... Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.
Și dacă nu a făcut tabel cu programările de concediu de odihna și dacă o parte din zile concediu de odihna se pierd trec cele 18 luni ce se face în situația asta.

Cornel Vasile a scris:

Nu este asa ... Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.

De unde stiti ca se pierd zilele de CO neefectuate ?

Uitati-va in textul de lege si veti observa ca reglementeaza obligatia angajatorului de a-l acorda si nicidecum pierderea acelor zile.

Alte discuții în legătură

Zilele de concediu de odihna pe anul anul 2022 sunt valabile ... Magie1 Magie1 Zilele de concediu de odihna pe anul anul 2022 sunt valabile pina in anul 2023 pe 30 iunie,cele din anul 2023 sunt valabile pina in anul 2025 pe 30 iunie,si ... (vezi toată discuția)
Zilele de concediu de odihnă trebuie luate timp de 18 luni. ... Magie1 Magie1 Zilele de concediu de odihnă trebuie luate timp de 18 luni. Zilele de concediu de odihnă de pe anul 2022 sunt valabile pina in anul 2024 pina in ziua de 30 ... (vezi toată discuția)
Zilele de concediu de odihna de pe anul 2020 neluate sunt valabile ... Magie1 Magie1 Zilele de concediu de odihna de pe anul 2020 neluate sunt valabile pina pe 30 iunie anul 2022,cele din 2021 valabile pina in anul 2023. Problema este că ... (vezi toată discuția)