Bună seara!
Vă adresez rugămintea de a-mi comunica un răspuns!
Am primit titlul de doctor în domeniul managementului, în cotutelă cu științele educației, pe o temă privind părăsirea timpurie a școlii.
De la școala unde funcționez mi s-a comunicat că nu pot fi plătită decât dacă devin director sau inspector pe management.
De ce beneficiez doar eu de acest tratament, în contextul în care avem inspectori școlari generali care și-au obținut doctoratul în istorie, dar au acest spor plătit pentru funcția pe care o ocupă în prezent (am văzut acest lucru pe site, în lista funcțiilor contractuale - venituri brute - din cadrul Inspectoratului Școlar)?
Menționez că am obținut gradul didactic I din 2005.
Sărbători binecuvântate tuturor!
Legea nr.153/2017 legea prevede că “personalul care deține titlul științific de doctor beneficiază de o indemnizație pentru titlul științific de doctor în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, care se acordă lunar numai dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care deține titlul și dacă are prevăzute în fișa postului un set de atribuții obiective și cuantificabile care să permită verificarea lunară a modului în care activitatea acestuia este valorificată în mod suplimentar".
Vă mulțumesc pentru promptitudinea răspunsului.
Probabil va trebui să argumentez corelațiile dintre conceptele de management și managementul educațional: să compar în mod detaliat managementul general cu managementul unei clase, subliniind punctele lor comune. Totodată, voi aduce argumente pentru corelația dintre management și disciplina pe care o predau. Și, dacă nu voi obține sporul, voi cere verificarea tuturor inspectorilor școlari care au susținut doctoratul într-un anumit domeniu, dar sunt plătiți cu acest spor pentru funcția pe care o dețin.
În opinia mea, corelația dintre managementul general și managementul unei clase este mai strânsă decât pare la prima vedere. Ambele domenii implică planificare, organizare, leadership, luarea deciziilor și gestionarea resurselor, dar se pare că va trebui să aduc argumente științifice în acest sens. Faptul că alți inspectori, cu doctorat în domenii diferite, beneficiază de acest spor, în timp ce eu, cu un doctorat relevant pentru activitatea didactică, nu, poate fi interpretat decât ca o formă de discriminare.
Dar, am să văd dacă mai merită timpul și efortul pentru acest demers.
Să-i lăsăm pe mai marii țării să fie plătiți cu acest spor.
Vom vedea!
Sărbători binecuvântate!