Sunt prosumator ( am panouri fotovoltaice) și vind surplusul de energie către firma de furnizare.
Contorul electric instalat NU înregistrează corect.
Că să dovedesc trebuie sa solicit instalarea unui sistem de măsurare temporar sau înlocuirea contoarului pe banii mei.
Avind în vedere că este o problema știută și nereglementară oficial (trebuie contoare cu algoritmul vectorial) cum pot obliga distribuitorul sa îmi ramburseze banii pentru va este cheltuieli realizate din vina lui( pt schimbare contor)?
Ce baza legala am pentru a cere recalcularea facturilor in ultimii 2 ani ( de cînd am sezistat problema ) ?
ANRE este paralizat și nu reglementează aceste aspecte. fără ei .
Posibil sa fie nevoie de deschiderea unei actiuni instanta, daca inlocuiti contorul existent si se constata ca dvs. aveti dreptate.
Ar fi de preferat, sa contactati un expert tehnic judiciar in specializarea electro care sa intocmeasca un raport de expertiza tehnica extrajudiciara asupra situatiei existente.
O expertiza favorabila dvs. va ajuta, sa luati decizia inlocuirii contorului existent si apoi, sa deschideti actiune in instanta impotriva distribuitorului.