avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am cumpărat pe 20.12.2024 o cârjă ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am cumpărat pe 20.12.2024 o cârjă ...

Am cumpărat pe 20.12.2024 de la farmacia Farmadex din sos. Pantelimon o cîrje deoarece nu am mai găsit-o pe cea veche. Pe data de 21. 12.2024,deci a doua zi, am fost s-o returnez deoarece am găsit-o pe cea veche. Cele doua angajate au refuzat să-mi returneze banii,38 roni, pe motiv ca aveau anunț pe ușa ca nu primesc produsele înapoi. Au spus sa merg
luni, 23.12.2024 cînd v-a fi "șefa" la farmacie
Este corect cum au procedat cele doua angajate?.
Menționez ca produsul nu a fost folosit dar atunci cînd mi-au dat cîrja au rupt dînsele plasticul în care era aceasta.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 11:42, 22 Decembrie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
medicamentele si dispozitivele medicale nu se primesc înapoi. ele fac parte dintr-un sistem de identificare si odată vândute ies din acest sistem. cârjele sunt dispozitive medicale. ruperea plasticului nu are nici o legătură. legal, nici "șefa" adică farmacista, n-ar trebui sa accepte returul
N--am pomenit nimic de ruperea plasticului căci nu era cazul, în rest puteți sa citiți OG 140/2021si OG 34/2014..

adriandimitriu a scris:

medicamentele si dispozitivele medicale nu se primesc înapoi. ele fac parte dintr-un sistem de identificare si odată vândute ies din acest sistem. cârjele sunt dispozitive medicale. ruperea plasticului nu are nici o legătură. legal, nici "șefa" adică farmacista, n-ar trebui sa accepte returul

Actele normative pe care le menționați nu se aplică vânzărilor directe, ci doar acelora online, să nu le invocați când mergeți din nou la farmacie. Din păcate nu aveți bază legală pentru ce doriți.
Încercați cu vorba bună să convingeți șefa să vă restituie banii.
Normele farmaceutice și de dispozitive medicale sint reglementate prin Hotărâri ale Consiliului Științific al ANMDM. Le găsiți pe site-ul corespunzător. E o zonă de reglementare mai...eclectică

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent doresc un raspuns! am cumparat o cutie de nurofen forte ... Andreea Vogue Andreea Vogue Urgent doresc un raspuns! Am cumparat o cutie de nurofen forte de la o farmacie, dar mam razgandit si doresc sa returnez cutia de nurofen forte din motive ... (vezi toată discuția)
Vanzare engros si endetail alina1977 alina1977 Tin contabilitatea la o firma care vinde medicamente de uz veterinar en gros. Vor sa vanda din aceeasi gestiune si catre populatie. Pe langa casa de marcat e ... (vezi toată discuția)
Mediu - deseurile alimentare viorelh viorelh Buna ziua, As vrea sa stiu in ce categorie se incadreaza tipurile de deseu provenite din activitati de debarasare, restaurante, cantine, firme catering, ... (vezi toată discuția)