avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pentru sumele virate in cont?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pentru sumele virate in cont?

Buna ziua,
In anul 2024 pana astazi mi-au fost virate in cont personal suma de 32.000 lei de la diverse persoane fizice,unele mi-au donat sumele de banuti iar la altele am prestat munci ,fara facturi sau alte acte.Am inteles ca trebuie sa platesc impozit pe aceste sume indiferent daca sunt si bani virati de fratele meu respectiv 3000 lei..As dori sa stiu ce suma trebuie sa virez la stat si daca trebuie sa depun declaratie.Nu am niciun fel de societate sau forma juridica .Multumesc
Ultima modificare: Luni, 23 Decembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: apostolga , utilizator 15:06, 23 Decembrie 2024
Buna ziua

Da, trebuie sa platiti taxe pentru banii primiti ca urmare a unor prestari de servicii. Nu trebuie sa declarati si nici sa platiti taxe pentru banii primiti cu titlu de donatie (de exemplu banii primiti de la fratele dvs).

Trebuie sa depuneti pana la 25 mai 2025 declaratia unica (formularul 212).

Veti avea de platit:
- impozit --> 10%
- CAS --> daca aveti sub 39600 nu sunteti obligat sa platiti
- CASS --> daca aveti intre 19800 si 39600 trebuie sa platiti 1980 lei

Luand in calcul sumele spuse de dvs, 32000 lei venituri, din care 3000 donatie/dar manual de la fratele dvs, venitul impozabil pe 2024 va fi 29000 lei.
Pentru acest venit veti plati:
- 1980 lei CASS
- 2702 lei impozit.
va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un imobil închiriat unei persoane juridice. Lucian 1987 Lucian 1987 Bună seara, Am un imobil închiriat unei persoane juridice. Conform noilor modificări fiscale ( ordonanta 115/2023 -ordonanța \"trenulet\"), impozitul ... (vezi toată discuția)
In du am trecut valori gresite voicudamian voicudamian In calitate de PFA (pensionar) in DU pentru veniturile obtinute in 2022 declaratia fiind depusa in februarie 2023 am trecut o suma eronata la rubrica ... (vezi toată discuția)
Plata cass dacă am cumpărat actiuni AlinaDumitrache AlinaDumitrache Am cumpărat acțiuni la Bursa București anul trecut și am primit dividente Am înțeles că impozitul pe dividente se reține la sursa ,la brokerul cu care ... (vezi toată discuția)