avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am o situație legată de restituirea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am o situație legată de restituirea garanției ...

Bună ziua! Am o situație legată de restituirea garanției de la chirie. La 1 iulie am încheiat un contract de închiriere cu proprietarii în care una dintre clauze era faptul ca dacă aș pleca mai devreme de 6 luni, garanția nu va mai fi returnată. La sfârșit de noiembrie după ce am plătit chiria integrală pentru decembrie, i-am anunțat ca voi pleca de la 1 ianuarie dar ca aș dori să predau cheie și apartamentul cu 8 zile înainte, pentru ca oricum nu aș fi stat acolo, fiind sărbătorile. Ei au adus un contract de predare cu data de astăzi, 23 decembrie și nu am observat. Acum nu vor să îmi restituie garanția invocând clauza din contract și ca practic am încetat contractul cu 8 zile mai devreme. Este vreun temei legal pentru acea clauză? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:25, 23 Decembrie 2024
Buna ziua

Contractul este legea partilor.

Insa, daca ati platit integral chiria pe decembrie, dvs v-ati indeplinit obligatiile contractuale, prin urmare nu au nici un motiv sa va retina garantia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea contractului de inchiere, garantie, facturi. a.vram.l a.vram.l Am reziliat un contract de inchiriere imobil -am anuntat verbal pe 22 decembrie ca vreau sa parasesc locuinta pe 31 ianuarie. La momentul acela, uitasem de ... (vezi toată discuția)
Chirie, durata si rezilierea contractului Nicoleta Harnagea Nicoleta Harnagea Buna ziua! Doresc sa stiu daca pot pleca din chirie mai devreme de termenul stabilit in contract (respectiv, 1 an) pe motivul nemultumirii relatiei cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mai jos va prezint un contract de inchiriere si va ... anicagrecu anicagrecu Buna ziua, Mai jos va prezint un contract de inchiriere si va solicit parerea, unele articolo par abuzive, este ok de semnat? Multumesc CONTRACT DE ... (vezi toată discuția)