avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cum fac o cerere de mandatar ad-hoc?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cum fac o cerere de mandatar ad-hoc?

Am nevoie urgent de ajutor.Cei de la finante au depus actiune in 8ianuarie pt.insolventa.Am contestat insolventa in termen legal si intre timp am aflat de legea381/2009.Vreau sa depun o cerere pentru mandatar ad-hoc si nu stiu cum sa o formulez.E urgent,maine ar trebui sa o depun pt.ca termenul este luni in 15 feb.Ma poate cineva ajuta?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 10:30, 10 Februarie 2010
Art. 3. — In intelesul prezentei legi:
c) mandatul ad-hoc este o procedura confidentiala, declansata la cererea debitorului, prin care un mandatar ad-hoc, desemnat de instanta, negociaza cu creditorii in scopul realizarii
unei intelegeri intre unul sau mai multi dintre acestia si debitor in vederea depasirii starii de dificultate in care se afla intreprinderea acestuia din urma;
Art. 7. — (1) Un debitor poate adresa presedintelui tribunalului o cerere de numire a unui mandatar ad-hoc. Prin cererea sa, debitorul propune un mandatar ad-hoc dintre practicienii in insolventa, autorizati conform legii.
(2) Cererea trebuie sa cuprinda o descriere detaliata a motivelor care fac necesara numirea unui mandatar ad-hoc.
Art. 8. — Cererea este depusa la cabinetul presedintelui tribunalului si se inregistreaza intr-un registru special.
Prin urmare ar trebui formulata o cerere, in care sa propuneti un mandatar ad-hoc, dintre practicienii in insolventa autorizati, sa expuneti o radiografie a starii financiare a unitatii si posibilitatea redresarii acesteia prin intermediul masurilor care se vor lua in urma negocierilor dintre mandatar si creditori.
Privitor la deschiderea procedurii insolventei ar trebui sa solicitati o amanare, pana la pronuntarea presedintelui Tribunalului asupra cererii de numire a mandararului ad-hoc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concordat preventiv cioarec carmen cioarec carmen O firmă care are datorii la bugetul de stat poate cere concordatul preventiv ? (vezi toată discuția)
Legea concordatului ContSters120042 ContSters120042 pentru toti colegii interesati: [i]\"Legea concordatului preventiv – testul modern al insolventei Postat de Gheorghe Piperea in \"Falimentul febletea ... (vezi toată discuția)