avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Vanzare proprietate, depozite si economii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Vanzare proprietate, depozite si economii

Buna seara
Voi vinde o proprietate personala
Impozitul il voi plati la sursa, cabinetul notarial care se va ocupa de aceasta tranzactie
Banii vor ramane in cont de unde o parte va intra in depozite la termen in valuta straina , cealalta va ramane in cont/conturi de economii pentru actiuni viitoare bine definite. Stiu ca pentru dobanzi voi plati taxe si impozitul de 10% retinut la sursa (de banca)
Intrebarile mele sunt 3 :pentru tranzactia initiala la vanzarea proprietatii dupa ce se va retine impozitul de 1% pe vanzare (detin proprietatea din 1998 deci mai mult de 3 ani )...
1.Voi plati CAS ?
2.Daca nu optez voi plati CASS?
3.Daca dobanzile pe an (cu 10% impozit retinut la sursa) din depozit si conturi de economii, cumulate, vor fi sub totalul de 6 salarii minime am obligativitatea completarii declaratiei unice pentru venit ? Respectiv plata CAS si CASS?
Va multumesc anticipat de raspuns
Cu respect
Dragos G
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 08:15, 26 Decembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Strict pentru situația prezentata nu veți plăti cass si cas și nici nu veți completa declaratia unica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cass/cas va rog sa ma ajutati cu un raspus si spuneti-mi ... Talla Talla Buna ziua, CASS/CAS Va rog sa ma ajutati cu un raspus si spuneti-mi care este procedura. Referitor la plata CASS pentru 2023. 1. Daca nu ridic ... (vezi toată discuția)
Impozit pe depozite ingereasa ingereasa Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca organizatiile non-profit platesc impozit pe dobanda la depozitele constituite. Conform CF, rezidentii/nerezidentii ... (vezi toată discuția)
Noul prag de plata cass de 6 salarii minime pe economie pentru venituri extra-salariale stela223 stela223 Va salut, Din cate am inteles odata cu noile modificari fiscale (din din O.G. 16/2022, art. I, pct.81 - ... (vezi toată discuția)