avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua. Doresc sa ma casatoresc civil in Suedia, ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua. Doresc sa ma casatoresc civil in Suedia, avand dubla ...

Buna ziua.
Doresc sa ma casatoresc civil in Suedia, avand dubla cetatenie atat eu cat si partenerul meu. Insa as dori sa ma casatoresc religios in Romania. Cum pot face dovada ca m-am casatorit legal? Preotul va dori sa vada actul de casatorie sau cum se procedeaza?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Oania1 , utilizator 15:16, 26 Decembrie 2024
Preotul pentru a oficia casatoria religioasa va cere documentul care inregistreaza casatoria civila.
Banuiesc ca va veti casatoriti la Ambasada/ Consulatul Romaniei din Suedia.
Posibil sa trebuiasca, sa inregistrati casatoria civila si in Romania.
Casatoria va fi la primarie in Suedia intrucat am dubla cetatenie.
M-am mai documentat si am vazut ca ar fi necesara traducerea si legalizarea certificatului de casatorie si apoi transcrierea acestuia in Romania.
Sper sa nu intampin probleme. Multumesc pentru raspuns!

POPA GHEORGHE a scris:

Preotul pentru a oficia casatoria religioasa va cere documentul care inregistreaza casatoria civila.
Banuiesc ca va veti casatoriti la Ambasada/ Consulatul Romaniei din Suedia.
Posibil sa trebuiasca, sa inregistrati casatoria civila si in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat casatorie chinez cashparai cashparai Buna ziua. Sunt nou aici si am o intrebare. Sunt casatorit cu o chinezoaica in China. Avem certificat de casatorie chinezesc. Ce trebuie facut ca el sa fie ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean britanic si dreptul de sedere ContSters74714 ContSters74714 buna ziua.imi pare rau daca deschid din nou un subiect discutat,dar nu am gasit nimic ce ar putea sa ma lamureasca.logodnicul meu este cetatean britanic si ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere roman pt copil nascut in strainatate monikadiana monikadiana Eu si sotul meu ne-am casatorit in Italia insa nu am inregistrat certificatul de casatorie in Romania iar acum avem si un bebelus.Problema e ca sotul meu e ... (vezi toată discuția)