avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat casatorie chinez
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat casatorie chinez

Buna ziua. Sunt nou aici si am o intrebare. Sunt casatorit cu o chinezoaica in China. Avem certificat de casatorie chinezesc. Ce trebuie facut ca el sa fie recunoscut in Romania si sa nu mai trebuiasca mereu vize pentru Europa sau Romania pentru calatorii? O legalizare a documentului? Apostila? Nu ma pricep. Va rog sa ma ajutati. E mereu frustrant sa faci drumuri pentru vize. #-o Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:44, 12 Noiembrie 2015
Banuiesc ca ambii parteneri sunteti de cetatenie chineza. Apostila trebuie aplicata de autoritatile chineze pe certificatul de casatorie dupa care acesta trebuie tradus si legalizat la un notar din Romania. Apelati la ambasada dvs. din Romania.
Eu cred ca utilizatorul e roman.

cashparai, ca sa obtineti certificat de casatorie romanesc trebuie sa transcrieti certificatul strain la Starea civila de la locul de domiciliu. Certificatul de casatorie din China trebuie apostilat, asa cum vi s-a spus mai sus, la autoritatile chineze.
Apoi certificatul trebuie tradus si legalizat la un notar roman.
Daca nu reiese din certificat ce nume veti purta dupa casatorie (amandoi, nu doar dvs.) va trebui sa dati si o declaratie notariala in acest sens.
Mai multe detalii aveti aici:
[ link extern ]

Daca sunteti in China, intrebati la ambasada/consulat daca fac inscrieri de certificate de casatorie, pe site-ul lor nu exista informatii referitor la asta.

Program de lucru cu cetăţenii români:
- Luni-vineri: 9.00-17.00, pe bază de programare la tel: 0086-10-65323879 sau prin email la adresa s.consulara@roamb.link263 (adresă de email care va fi utilizată exclusiv pentru programări).

[ link extern ]

Daaar... transcrierea certificatului nu e suficienta. Doar daca ar avea permis de sedere in Romania ar putea calatori alaturi de dvs., oriunde in UE, fara viza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in turcia lilibobocul lilibobocul as vrea sa ma casatoresc cu un cetatean turc si nu stiu unde este mai simplu,in romania sau in turcia,as dori sa stiu ce acte avem nevoie in ambele cazuri si ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean non ue SPESebastian SPESebastian Buna ziua, Incerc sa gasesc ceva detalii in legatura cu \\"problema mea\\" Urmeaza sa ma casatoresc cu o cetateanca a Republicii Belarusia; Vom Face nunta ... (vezi toată discuția)
Permis de rezident djalpha djalpha Ma numesc Lelia si sunt cetatean roman si sotul meu este cetatean tunisian Suntem casatoriti de patru luni insa casatoria a fost facuta in Tunisia nefiind ... (vezi toată discuția)