avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... In Ordonanța trenuleț nu este prevăzută ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

In Ordonanța trenuleț nu este prevăzută înghețarea pensiilor ...

In Ordonanța trenuleț nu este prevăzută înghețarea pensiilor la nivelul lunii decembrie 2024:

"Art. XV – (1) Prin derogare de la prevederile art. 84 din Legea nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii in anul 2025 valoarea punctului de referinta se stabileste prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2025.

(2) Pana la intrarea in vigoare a legii bugetuluif asigurarilor sociale de stat pe anul 2025, valoarea punctului de referinta se mentine la nivelul de 81 lei."

Asta înseamnă că după aprobarea bugetului vrp poate fi și mai mic de 81?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:53, 26 Decembrie 2024
Din punctul meu de vedere este exclus ca VPR-ul în legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2025 să fie mai mic de 81 de lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificare mod de indexare a pensiei 5752187 5752187 Va rugam clarificari in urmatoarea speta: Varianta 1.Pensionare anticipata partiala conform legii 263/2010 Avem un angajat care are o decizie de ... (vezi toată discuția)
La calculul pensiei de la 1 septembrie , in cazul unei persoane ... freeanifer freeanifer La calculul pensiei de la 1 septembrie , in cazul unei persoane deja pensionate se iau in considerare numarul total de puncte din decizia de pensionare si se ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie, am dorit sa simulez valoarea pensiei in cazul ... Adriana68 Adriana68 Calcul pensie, Am dorit sa simulez valoarea pensiei in cazul in care maine as iesi la pensie si m-am impotmolit la calculul final. Ma intereseaza in mare, ... (vezi toată discuția)