avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conform Ordonantei trenulet „mica recalculare” a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conform Ordonantei trenulet „mica recalculare” a pensiilor va fi blocata?

Buna dimineata,
Am rugamintea de a ma lamuri intr-o situatie. Conform "Ordonantei trenulet" "mica recalculare" a pensiilor va fi blocata? Daca da, pana cand?
Multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 09:57, 30 Decembrie 2024
Mica recalculare nu va fi blocata. Nu se vor indexa pensiile incepand u 01.01.2025. Vom vedea insa, in clar, dupa ce apare actul normativ in MO.
Asta o vom putea afla doar cand ordonanta va aparea in Monitorul Oficial . Deocamdata , avem doar draftul acesteia . Dar , daca forma finala se pastreaza asa cum a fost publicata de Ministerul de Finante in transparenta , in opinia mea ( dar eu nu sunt jurist ) , vor trebui sa mearga inainte cu mica recalculare . Argumentez prin faptul ca OG spune doar ca valoarea punctului de referinta se pastreaza la 81 lei , iar mica recalculare se refera la calculul numarului de puncte cuvenite , nu si la VPR . Urmeaza sa vedem …
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stmate @POPA GHEORGHE , multa lume face aceeasi greseala . Legea 360/2023 NU prevede indexarea pensiilor , ci a VPR . Este adevarat ca asta duce implicit la cresterea valorii pensiei .

POPA GHEORGHE a scris:

Mica recalculare nu va fi blocata. Nu se vor indexa pensiile incepand u 01.01.2025. Vom vedea insa, in clar, dupa ce apare actul normativ in MO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ordonanța trenuleț nu este prevăzută înghețarea pensiilor ... goplanet goplanet In Ordonanța trenuleț nu este prevăzută înghețarea pensiilor la nivelul lunii decembrie 2024: \"Art. XV – (1) Prin derogare de la prevederile art. ... (vezi toată discuția)
Clarificare mod de indexare a pensiei 5752187 5752187 Va rugam clarificari in urmatoarea speta: Varianta 1.Pensionare anticipata partiala conform legii 263/2010 Avem un angajat care are o decizie de ... (vezi toată discuția)
Bună seara. vă rog să mă lămuriți, un proces câștigat ... Fercu Ana Fercu Ana Bună seara. Vă rog să mă lămuriți, un proces câștigat în instanță cu o sentință civilă definitivă ,legal poate fii anulată de o lege nouă, ... (vezi toată discuția)