avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundație apartament - asiguratorul acoperă 10% din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundație apartament - asiguratorul acoperă 10% din costuri ...

Buna ziua, mi-a fost inundat de către vecinul de sus apartamentul proprietate personală. Am asigurare facultativă pe care mi-a făcut-o automat banca la care am creditul (apartament e luat prin credit Prima Casă). Am făcut dosarul de daună in regie proprie și am predat tot ce mi s-a cerut. Am chemat o firma de construcții care mi-a făcut constatare la fata locului și un deviz estimativ al lucrarilor. S-a constatat că peretele de BCA dintre baie și bucătărie e prea șubrezit de apă și va trebui demolat și refăcut. Această lucrare genera cele mai mari costuri din deviz. Totalul in deviz era cam 20 000 ron. Am trimis asiguratorului devizul . După multe săptămâni mi-a venit oferta asiguratorului, care este sub 10% ca valoare din devizul estimativ- adică mi-au oferit 1800 RON. Am avut un schimb mai intens de mailuri după această ofertă, dar în momentul asta nu s-a schimbat nimic. Ce pot face in acest caz, are rost sa apelez la un avocat pentru refacerea dosarului? Mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 26 Decembrie 2024
mihai_gheorghiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 00:35, 30 Decembrie 2024
Buna ziua

Cautati alta firma de constructii, eventual discutati cu societatea de asigurare daca au firme cu care colaboreaza. Cei cu care ati vorbit au umflat devizul si lucrarile necesare in modul cel mai grosolan cu putinta.

E prima oara cand aud ca din cauza unei inundatii intr-un apartament trebuie daramat si reconstruit un perete.
E un perete de BCA in care a curs apă mai bine de o săptămână. Cu tot respectul, dar înseamnă că nu știți ce e BCA și cum se comportă la infiltrații grave ca aceasta. Aveam ancorată mobila de bucătărie în el și s-a desprins. Rezistența materialului nu mai e aceeași chiar și după uscare. Mulțumesc oricum
Ultima modificare: Vineri, 27 Decembrie 2024
Manuela Rășină, administrator
Ceea ce mă interesează este dacă și cum pot obliga asiguratorul să facă un deviz de bun simț, pentru că estimarea lor a fost făcuta fara nici o bază tehnică în afară de dosarul întocmit de mine! Așa ca fapt divers as adăuga lipsa totală de profesionalism sau bun simț arătată de ei pe parcursul întregii comunicări.

Ultima modificare: Vineri, 27 Decembrie 2024
Manuela Rășină, administrator
Avind in vedere faptul ca accesul la justitie este neingradit, si nu va intelegeti amiabil cu asiguratorul, il puteti actiona in judecata. Va sugerez sa mai cititi o data cu atentie contractul de asigurare. Succes!
sunt in asentimentul dumneavoastră, dar multi stim ce inseamna bca. Sunt case construite din bca incepute si nefinalizate pana in toamna/iarna si neacoperite care sunt plouate, ninse... si... "coafura rezista". Incerc sa va spun ca asiguratorul va veni in instanta cu fisa tehnica a produsului si explicatia dumneavoastră sau a constructorului va fi respinsa. Mai consultati alti constructori si discutati si cu vecinul sa va suporte din costuri. Succes

mihai_gheorghiu a scris:

E un perete de BCA in care a curs apă mai bine de o săptămână. Cu tot respectul, dar înseamnă că nu știți ce e BCA și cum se comportă la infiltrații grave ca aceasta. Aveam ancorată mobila de bucătărie în el și s-a desprins. Rezistența materialului nu mai e aceeași chiar și după uscare. Mulțumesc oricum

Alte discuții în legătură

Probleme cu firma de asigurari passat52 passat52 BUNA ZIUA.AM SI EU O PROBLEMA CU FIRMA DE ASIGURARI.IN URMA UNEI INUNDATII PROVOCATE DE VECINUL DE DEASUPRA MEA,AM SOLICITAT AJUTORUL UNOR FIRME DE CONSTRUCTII ... (vezi toată discuția)
Anul trecut, în 2020, iulie, am avut o defecțiune la baie și ... Naziha Naziha Anul trecut, în 2020, iulie, am avut o defecțiune la baie și apa s-a prelins pe un perete de la sasul (holisor) de dedesubt. M-am oferit sa plătesc ... (vezi toată discuția)
Am fost inundat si nu am asigurare bogdans1984 bogdans1984 Buna ziua, Ieri mi-a fost inundat apartamentul de catre vecinul de deasupra, mai exact din cauza hidroizolatiei terasei apartamentului de deasupra, care ... (vezi toată discuția)