avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul termina masterul dar inca nu împlinește ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul termina masterul dar inca nu împlinește vârsta de ...

Copilul termina masterul dar inca nu împlinește vârsta de 26 de ani mai sunt obligat să-i plătesc pensie de întreținere ? Dacă masterandul rimeste bursa pot solicita diminuarea pensiei de întreținere?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:14, 28 Decembrie 2024
Buna ziua

Pensia de intretinere se plateste pentru copiii deveniti majori pana la implinirea varstei de 26 de ani daca sunt in continuarea studiilor. Daca dupa terminarea masterului nu va mai continua studiile sau va implini 26 de ani nu mai trebuie sa platiti pensie de intretinere.

Da, puteti oricand solicita diminuarea cuantumului pensiei de intretinere. Judecatorul va decide pe baza argumentelor dvs si ale copilului daca se justifica diminuarea.
Daca termina studiile si nu mai exista starea de nevoie, nu mai este datorata nici pensia de intretinere.

Se poate solicita diminuarea pensiei avand in vedere exista altor venituri, insa daca se va demonstra ca starea de nevoie persista nu va fi incuviintata nicio reducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere copil major  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Fiul meu are 19 ani si anul acesta da bacalaureatul.Daca ia bac-ul si merge mai departe la o facultate voi continua sa-i platesc pensie de intretinere pana la ... (vezi toată discuția)
Buna seara , daca am un copil , major si este student la o universitate ... mventuria mventuria buna seara , daca am un copil , major si este student la o universitate din Anglia iar pe perioada vacantei lucreaza 2 ore la o societate cu ... (vezi toată discuția)
Dacă fiica mea face facultatea de psihologie timp de 3 ani va mai ... johnfdi johnfdi Dk fiica mea face facultatea de psihologie timp de 3 ani va mai trebui sa mai platesc pensie alimentara dupa acesti 3 ani ?? am auzit ca masteru nu e ... (vezi toată discuția)