avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua si La multi ani! Cu ocazia Sarbatorilor, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua si La multi ani! Cu ocazia Sarbatorilor, lumea mai ...

Buna ziua si La multi ani!

Cu ocazia Sarbatorilor, lumea mai discuta una alta la masa, incat sa treaca timpul, cat mai cursiv.
Si uite-asa, aflu la un moment dat de la o ruda care este in afara, ca dorind sa-si reînnoiască permisul romanesc expirat de vreo 25 de ani, ca trebuie sa faca scoala si sa dea examen din nou. Omul avea permisul in format fizic dar la politie, i s-a spus ca nu poate fi gasi in baza de date dupa atata timp. Dupa mai multe incercari de a rezolva problema, omul este intrebat daca are un alt permis strain si dupa ce le-a dat permisul strain, cica l-au gasit in baza de date dar ca trebuie sa-i retina permisul strain, pentru a-l preschimba. Omul meu are cetateniea si permis eliberat de statul al carui cetatean este si acum, i-a fost înnoit permisul romanesc dar ramas fara permisul strain.
El a spus ca va merge in statul de resedinta sa declare permisul pierdut dar eu l-am sfatuit ca nu e o solutie buna, deoarece posibil sa aiba la fisa lui, permisul strain preschimbat.

Nu am gasit in legea romana ca la expirarea permisului se da examen din nou si din acest motiv, vin si va intreb.

Va multumesc, cu respect!

Alte discuții în legătură

Cat timp se poate folosi in romania permisul de conducere strain? mediterana mediterana schimbarea permisului de conducere strain este obligatorie ? cat timp se poate folosi in Romania un astfel de permis? (vezi toată discuția)
Permis intr-o tara europeana clientX clientX In cazul unei persoane cu cetatenie romana, careia i-a fost anulat permisul de conducere in Romania, dar care poseda permis de conducere european, in ce ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere obtinut in romania cu rezidenta in germania almeueumie almeueumie Buna,ma numesc Gabriel si sunt nascut in Sibiu.Am cateva probleme la care nu gasesc raspunsuri.In anul 2011 m-am angajat (temporar sau sezonier,nu cunosc exact ... (vezi toată discuția)