avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... un bolnav psihic mi-a vandalizat masina de doua ori, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

un bolnav psihic mi-a vandalizat masina de doua ori, paguba fiind ...

un bolnav psihic mi-a vandalizat masina de doua ori, paguba fiind destul de mare, am facut plangere la politie. Cum mai pot recupera paguba daca bolnavul psihic nu raspune in fata legii?
Cel mai recent răspuns: popelu68 , utilizator 18:32, 8 Ianuarie 2025
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar cine va mințit că nu răspunde în fața legii`?
Poate chiar face pușcărie, dar nu la penitenciar, ci la un Sanatoriu de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță.
Puteți acționa și pe cale civilă dacă are pensie, sau imobile, terenuri.....
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Decembrie 2024
Dapix, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Important nu e dacă e bolnav psihic, ci dacă e pus sub interdicție. Dacă nu e pus sub interdicție răspunde penal. Apoi, cum zice și Dapix, răspunde civil inclusiv dacă e pus sub interdicție.
va multumesc pentru raspuns
asa este, poate sa-l interneze la un sanatoriu si a doua zi il ia mama sa pe semnatura pentru asistenta sociala, neavand nici un venit si nici proprietati. Acest raspuns l-am primit si de la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. ... natasav natasav Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. Am facut cerere la DGASPS pentru institutionalizare de aproximativ 1 an cu toate actele ... (vezi toată discuția)
Disputa familiala alinaparvu alinaparvu Buna ziua,ma adresez dvs intr-o problema de familie delicata. Fratele sotului meu sufera de schizofrenie,acesta locuind cu soacra mea-mama lor,cea care il si ... (vezi toată discuția)