Bună ziua
Vă rog să mă ajutați cu un răspuns în legătură cu următoarea situație.
In urma cu câteva luni, soțul meu i-a dat unui prieten aflat într-o situație dificilă, o sumă de bani cu împrumut.
Acesta i-a restituit treptat mici părți din sumă însă mai are încă de restituit o parte destul de mare, parte pe care refuză să o mai de-a. Întrebarea mea este: Ce am putea face pentru a ne recupera banii dat fiind faptul că nu avem acte încheiate cu acesta. Singura dovadă că ne este dator sunt mesajele SMS prin care ne-a tot promis că ne da banii.
Vă mulțumesc anticipat!
Va trebui sa il dati in judecata pe acest "prieten".
Mesajele SMS reprezinta inceput de dovada scrisa, dar aveti nevoie de martori care sa confirme in fata instantei, situatia expusa de dvs.
Fie il notificati, fie actiune in instanta. Tineti seama daca are bunuri, altfel nu aveti ce face cu hotrarea instantei. Puteti negocia acum si incheierea unui act cu termen mai lung, se intampla adesea.
Bună ziua!
În privința mesajelor SMS nu garantez foarte tare în instanță ( poate spune că nu sunt trimise de el)
Dacă numărul este cartelă ( mesajele de la datornic sunt zero)
Dacă numărul este după abonamentul aveți mai multe șanse.
PS-Dacă doriți mai multe probe sunați pe datornic și înregistrați discuția sau vă întâlniți cu acesta ( fără probe nu aveți nici o șansă)
Nu functioneaza asa in instanta, inregistrarile sunt, de regula, de evitat. SMSurile fac dovada destul de bun adesea, la fel orice mesaje intre parti. Rareori sunt contestate.
Nu în instanță, dar la parchet funcționează.
În instanță procurorul în baza înregistrărilor poate da câștig de cauză părții vătămate.
Avocatul susținut de procuror poate convinge instanța de judecată.