avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proba inregistrare audio cu aplicatie reportofon
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proba inregistrare audio cu aplicatie reportofon

Am imprumutat un "prieten" cu o suma de bani pentru reparatia unei masini. Mi-a promis ca imi va da o parte din profit cand se va materializa. Nu am incheiat niciun act. Mi-a dat actele masinii, mai putin factura, in original. A reparat masina si a trecut-o pe numele sotiei. Ca si probe am martori pe sotia mea si un prieten, sms-uri si inregistrari audio cu el si cu sotia lui, cand se recunoaste datoria, plus ca a depus sotia lui o suma de bani in contul meu. Mentionez ca el este insolvabil iar sotia are bunuri. Ii pot actiona pe ambii in instanta? Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 16:59, 19 Septembrie 2017
E un comportament tipic pt escroci, promit sa va dea o recompensa uriasa numai sa va scoata banii din mana. Puteti depune plangere penala pt abuz de incredere.
S-a facut o plangere penala pentru abuz de incredere, insa nu s-a luat in considerare. Se poate depune plangere la ordonanta procurorului pentru schimbarea incadrarii juridice?
As avea nevoie de un raspuns si la intrebarea initiala pe parte civila.
Ultima modificare: Joi, 14 Septembrie 2017
al3x_nistor, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptul de a contesta la judecatorie solutia parchetului local, pe partea civila este mai dificil, daca nu reusiti pe partea penala cu inscrierea ca parte civila vatamata. Pt inregistrari este nevoie de aprobarea unui procuror, de acea cred ca nu au fost luate in considerare de organele de cercetare penala.
Voi depune plangere, insa pentru formularea ei am nevoie de parerile dvs. avand in vedere ca este un site de specialitate. Va rog
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am mai studiat speta dvs., banii nu intra la abuz de incredere, fiind vorba doar de bunuri, fapta unei persoane de a-si insusi un bun mobil al altuia, detinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui. Obligatia de a restitui o suma de bani face obiectul unui raport de drept civil si in caz de neexecutare a obligatiei, creditorul se poate indrepta impotriva debitorului care refuza restituirea sumei, numai in instanta civila.
In dovedirea faptelor te poti folosi de orice probe: inscrisuri, inregistrari audio,declaratii martori, inclusiv un interogatoriu al persoanei in cauza. Este posibil si ca persoana in cauza sa recunoasca aceasta suma de bani. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere???inselaciune??? leila81 leila81 Am imprumutat o suma mare de bani unor prieteni, cu care nu am facut nici un act notarial pentru ca eram prieteni de ceva timp si chiar ii stiam niste oameni ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere elena744 elena744 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti unde trebuie sa ma adresez in urmatoarea situatie :in data de 01.07.2011 am dat unei persoane suma de 700 euro pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani din imprumut danadi_53 danadi_53 Un \"prieten\" mi-a solicitat de urgenta un imprumut. Am discutat conditiile acordarii si termenul de rambursare a imprumutului. I-am dat banii si am ... (vezi toată discuția)