avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Îngrijire persoană în vârstă benevol \"adoptată\"
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Îngrijire persoană în vârstă benevol "adoptată"

Îngrijire persoană în vârstă

Din dorința de a ajuta o persoană în vârstă, care stătea în condiții absolut mizerabile, fără să exagerez, într-o groapă de gunoi, pentru a-i asigura probabil ultimul Crăciun în condiții demne pentru un om, m-am ales cu o bătrânică de 91 de ani, imobilizat, cărucior, toaletă mobilă etc. Eu fiind angajat, după sărbători nu o să mai fiu atât de liber, să fac zilnic o deplasare la 5 km pentru a vedea, dacă și-a luat pastilele, dacă a mâncat, dacă a reușit să-și facă nevoile, dacă cineva i-a curățat toaleta mobilă etc. Ce a fost mai greu am rezolvat, dar rămâne de întreținut condițiile create.

Legal, asistența socială nu ar trebui să desemneze o persoană, care să intră zilnic și să ajute? În sistemul nostru social, cine este responsabil pentru bătrânii imobilizați? Se poate că nimeni nu a anunțat până acum oficialitățile și ei nu s-au autosesizat? Adică, se poate întâmpla, ca asistenta socială de la primărie, să nu aibă informații despre persoanele avansate în vârstă, fără familie și rude, care au nevoie de ajutor, de îngrijire, de o vizită zilnică? Lista peroanelor, care beneficiază de ajutor social, nu este pubică? Pe baza CNP persoanei în vârstă, putem afla, dacă are îngrijitor desemnat? De unde pot obține aceste informații online? Sau numai de la Primărie putem afla mai multe? Mă pot prezenta eu, sau soția, sau cineva, care oricum nu are venit, nu este angajată, pentru a fi desemnat să-i poarte grijă? Care sunt pașii de urmat?

Nu am intrat la primărie, că nu vreau să "intru" peste nimeni, nu am vrut să deranjez pe cineva, care poate deja și-a luat angajamentul, prin acte, dar nu practică. Aș vrea să mă informez mai întâi cât se poate de precaut, confidențial.

Mulțumesc frumos pentru ajutor, orice sfat, îndrumare mă ajută să găsesc o soluție pentru bătrânica proaspăt "adoptată".
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:05, 31 Decembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
N-are rude prin apropiere sa o ingrijeasca'?
Pasii sunt multi si dureaza cateva luni.

Ca prim pas, mergeti si vorbiti cu asistentii sociali de la Primarie.
Oricum, Primaria nu-i poate plati indemnizatie de insotitor, daca nu este incadrata in grad de handicap GRAV cu asistent personal.
Ultima modificare: Marți, 31 Decembrie 2024
Dapix, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizați dgaspc din zona

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! o disputa intre frati, in care sora este izgonita ... CarlaKiss CarlaKiss Buna ziua! O disputa intre frati, in care sora este izgonita din curtea casei parintesti, acesteia i se interzice de catre fratele sau sa mai vina zilnic ... (vezi toată discuția)
Ajutor de la stat pentru o persoana bolnava !! ALINUKU ALINUKU Salut , as dori sa stiu daca se da ceva ajutor financiar de la stat pentru o persoana bolnava de urmatorul diagnostic: ... (vezi toată discuția)
Cod caen Stefan23 Stefan23 Bună ziua! Am o întrebare? Vreau să deschid un SRL-D care să aibă ca activitate prestari servicii la domiciliu pentru bătrânii. Vă rog să- ... (vezi toată discuția)