avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună întrebarea mea este dacă sotul nu renunță la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună întrebarea mea este dacă sotul nu renunță la unul dintre ...

Bună întrebarea mea este dacă sotul nu renunță la unul dintre copii cand divortam și are anumite dovezi precum și eu am despre el îmi poate lua copii?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:38, 1 Ianuarie 2025
Depinde de situatia concreta de fapt si cum le-ar fi mai bine copiilor. Vorbiti cu un avocat concret, conteaza istoricul ingrijirii copiilor, atasament, locuinta, venit legal etc.
Nu se pune așa problema, de a renunța părintele la copii. În cadrul procesului, instanța va dispune asupra autorității părintești (care de regulă este comună) și a locuinței copiilor. Instanța va ține cont de condițiile pe care fiecare părinte le poate asigura copiilor, din punct de vedere moral, material, locativ etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate sa imi ia copilul ? g3orgiana g3orgiana Buna ziua!am mai scris aici acum ceva timp.Vreau sa divortez si acum o luna m-am mutat la parintiimei impreuna cu copilul de 3 ani si 5 luni.M-a sunat mama ... (vezi toată discuția)
Divorț și tutela copil Catalina berbec Catalina berbec Doresc sa divortez având un copil de 1 an . Am domiciliul la soțul ,dacă eu părăsesc domiciliu cu copilul exista posibilitatea sa ii fie încredințat lui ... (vezi toată discuția)
In cazul unui divorț primesc amândoi copiii? Irina1317 Irina1317 Sunt căsătorită de 10 ani avem doi copii de 7 respectiv 3 ani , sunt angajata pe perioada nedeterminata. Doream sa va întreb daca primesc amândoi copiii ... (vezi toată discuția)