avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un stâlp de curent pe teren, vreau sa fac un gard, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un stâlp de curent pe teren, vreau sa fac un gard, cum procedez ...

Am un stâlp de curent pe teren.vreau sa fac un gard.cum procedez .bag stâlpul în curte sau las stâlpul afara gardului asta însemnând sa pier d 2 metri de teren.multumesc.adica ce zice legea.nu vreau sa iau vreo amenda sau sa mut iar gardul
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 04:40, 2 Ianuarie 2025
Buna ziua

Pentru gard aveti nevoie de autorizatie de constuctie. Pentru a obtine autorizatia trebuie sa depuneti la primarie un proiect.

In cazuri similare am vazut ca stalpii au ramas accesibili de pe domeniul public iar gardurile au o mica retragere pentru a permite accesul la stalpi.

Nu trebuie sa pierdeti 2 metri pe toata latura cu stalpul.
daca gardul e o simpla împrejmuire (de exemplu din plasa de sarma), e suficient un certificat de urbanism, legea cerând proprietarilor sa-si împrejmuiască terenurile.
cat despre includerea sau nu a stâlpilor de curent in zona împrejmuita, e mai mult o problema de confort: proprietarul trebuie sa permită accesul distribuitorului de utilități accesul la infrastructura pe care o operează.
Ultima modificare: Joi, 2 Ianuarie 2025
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare constructie gard Iulian.t Iulian.t Buna ziua. Pentru a construi gard stiu ca e necesara a.c. parcela nu a mai fost imprejmuita si nu am alte garduri langa. Ce acte sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Autorizatie gard din plasa de sarma ContSters94154 ContSters94154 Am un teren extravilan (arator) si vreau sa-l imrejmuiesc cu gard din boltari (stalpishori de beton armat) si plasa de sarma. Oare am nevoie de ceva ... (vezi toată discuția)
Gard viu Leordeanu Leordeanu Am sadit gard viu in curtea proprietatea mea la 0,15 m langa gardul deja construit de mine avand bordura din ciment ,stalpi metalici si plasa de ... (vezi toată discuția)