avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acces teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acces teren

Bună ziua,
Am un teren intravilan la care accesul se face peste un pârâu adânc de 3 m. Am cerut în scris primăriei să-mi faciliteze accesul printr-o punte. Am primit răspunsul ca vor duce 2 trunchiuri de copaci și sa îmi amenajez pe cheltuiala proprie în decursul unui an accesul sau dacă nu voi plăti materialul lemnos.
Întrebarea mea e: sunt obligați sa îmi amenajeze ei accesul sau cade în datoria mea?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:40, 2 Ianuarie 2025
mai intai, probabil ca 3m este latimea paraului, si nu adancimea lui.
in al doilea rand, depinde de modul de dobandire al terenului. e singurul teren intravilan care e de cealalta parte a paraului?
E adancimea, e mai putina apa în el, lățimea e 7m. Nu e singurul teren, mai sunt și altele. E si o punte la un vecin.

adriandimitriu a scris:

mai intai, probabil ca 3m este latimea paraului, si nu adancimea lui.
in al doilea rand, depinde de modul de dobandire al terenului. e singurul teren intravilan care e de cealalta parte a paraului?

in parametrii acestia, e vorba de un rau in toata regula.
dar sa nu divagam: daca statutul terenului este agricol, pasune, faneata, padure, etc., raspunsul primariei este indestulator, fiindca accesul se poate face si pe puntea vecinului.
ca sa va amenajeze pod de acces e nevoie ca statutul sa fie curti constructii. ce scrie in PUZ?
Ultima modificare: Joi, 2 Ianuarie 2025
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am nevoie de un sfat și intermediere pentru obținerea ... dumitrubasarab dumitrubasarab Bună ziua! Am nevoie de un sfat și intermediere pentru obținerea autorizației de construire + toată documentația necesară, pentru realizarea unei ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere vlasoviulian vlasoviulian i.v. propeietarul unui teren infundat,am chemat in instanta primaria,pt o servitute de trecere.primaria detine terenul din fata mea,cu o latime la strada de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! cu ceva timp în urma am cumparat un teren, pentru ... Alexandru.Axl Alexandru.Axl Buna ziua! Cu ceva timp în urma am cumparat un teren, pentru a putea construi o cabana.... înainte sa cumpăr terenul am verificat dacă terenul este ... (vezi toată discuția)