avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. Am contestat in instanță o amenda ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. Am contestat in instanță o amenda plătită cu chitanță, ...

Buna ziua. Am contestat in instanță o amenda plătită cu chitanță, la bugetul local ( primăria sector 1)
Sunt în posesia hotărârii definitive a instanței, prin care se anulează în parte procesul verbal și se dispune înlocuirea sancțiunii contravenționale principale a amenzii cu sancțiunea avertismentului.
Ceea ce mă nedumirește este următoarea mențiune din hotărâre:
“Respinge ca inadmisibilă, solicitarea de restituire a amenzii plătite”
Acum ar trebui sa solicit la Primarie restituirea banilor achitați, dar mi-e teama sa nu refuze datorita acestei
mențiuni.
Aș dori sa stiu de ce s-a trecut această mențiune, atata timp cât prin aceeași hotărâre se anulează amenda și se înlocuiește cu avertisment.
Cel mai recent răspuns: SunnyXxxX , utilizator 17:34, 2 Ianuarie 2025
Este foarte clar instanța anulează procesul verbal .,(dar nu vi se restituie banii plătiți pe amendă) .Dacă este primaria sect 1 București este foarte clar ( nu mai insistați cu restituirea banilor).
Nu trebuia să plătiți amenda( mai întâi primaria trebuia actionata in judecată.
Ultima modificare: Joi, 2 Ianuarie 2025
SunnyXxxX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi se retine permisu' ? sau nu? Cornelz Cornelz Solutia pe scurt: Admite exceptia de inadmisibilitate cu privire la cererea prin care se solicită restituirea amenzii care ar fi achitată de petent, Respinge ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez amenda contraventionala platita? doberv doberv daca inaintez contestatie impotriva unui p-v de contraventie dar ca sa fiu sigur platesc si amenda (ca sa platesc jumatate) trebuie sa cer restituirea prin ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal de contraventie coradora coradora Daca unei persoane , i-a fost anulat procesul verbal de contraventie , printr-o hotarare , in care scrie clar doar anularea procesului verbal , nsa nu scrie ... (vezi toată discuția)