avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere fara permis

in cazul in kre sentinta a fost de 1-3 ani cu suspendare...ce sansa mai este sa scap cu cazierul nepatat...eventual doar cu o amenda penala....?!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 11:33, 10 Februarie 2010
Hotararea instantei este inregistrata in evidenta cazierului dvs
Referitor la sanse,.hotararea instantei prevede aceasta varianta?
Poate va referiti la incadrarea juridica a faptei , fiindca sentinta specifica exact cati ani sau luni de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei vi s-au dat!
|Daca sentinta nu este definitiva ea poate fi atacata!
B-)
In primul rand trebuie sa stiti ce pedeapsa vi se aplica. Daca nu se constata ca ati savarsit o infractiune, nu mai aveti probleme cu cazierul. In situatia in care se constata ca ati savarsit acea infractiune si vi se aplica chiar si o amenda penala, fapta dvs. va fi trecuta in cazier.
Odata ce acea sentinta a ramas definitiva, cazierul dvs. va cuprinde acea pedeapsa.
Daca vi s-a plicat o pedeapsa de la 1 la 3 cu suspendare, ori o amenda penala, dupa expirarea termenului de incercare veti fi reabilitata de drept.
fapta am savarsit`o acu 2 ani dar de atunci m`am judecat...la inceputul lunii ian s`a dat sentinta...nu cred k e definitiva si irevocabila ptr k avocatul mi`a sugerat sa fac apel...dar...ce sanse de reabilitare a cazierului am...?sau ce pot sa fac...?sa scap fara repercursiuni grave...?amenda penala se notifica oricum in cazier?am vreo sansa sa dau e permis?
Trebuie sa fiti foarte atenta deoarece termenul de apel este de 10 zile. daca ati fost prezenta in sala de judecata atunci cand instanta a ramas in pronuntare, ori daca ati participat la dezbateri, termenul a inceput sa curga de atunci. Cred ca deja s-a si implinit. Daca este asa, hotararea este definitiva. In anumite conditii strict enumerate de lege, puteti ataca hotararea cu contestatie in anulare ori revizuire.
Daca nu mai este atacata, cazierul dvs. va fi afectat. Fapta va fi trecuta acolo. Dupa expirarea termenului de incercare, pe care vi-l stabileste si instanta prin hotarare, veti putea solicita reabilitarea. Amenda penala este trecuta in cazier pt a afost aplicata pt savarsirea unei fapte penale.

Alte discuții în legătură

Certificat de cazier judiciar valentin_matei2003 valentin_matei2003 Buna ziua, Am si eu o intrebare la care as dori un raspuns sa al inteleg din partea unui avocat ,am scos cazierul si sunt inscris cu fapta penala si scrie ... (vezi toată discuția)
Stergerea cazierului abrassu abrassu Buna ziua Am avut o condamnare de 1,6 luni inchisoare cu suspendare + 2 ani de incercare,asa scrie in sentinta definitiva,anul care urmeaza 2010,pe 6 ... (vezi toată discuția)
Conducerea cu autovehicul neinmatriculat + numere false florinpopescu florinpopescu Buna ziua, Am fost prins acum doua saptamani circuland cu autovehicul neinmatriculat,si cu numere false. In anul 2001 am fost condamnat pentru furt la 1 an ... (vezi toată discuția)