La mulți ani! Am primit o oferta de afaceri să depun o taxă de participare/intrare într-o firmă, pentru care primesc o cotă de acțiuni, cca 10%. Este posibil asa ceva? Care este procedura legală ? Cum as putea urmări apoi recuperarea prin dividente sau altfel, prin contract de consultanță. Firma trebuie să fie o S.A. sau poate fi un S.R.L.? Este posibil să fie doar o escrocherie?
trebuie sa fie SA si probabil ca este o emisiune de actiuni, listate la BVB (www.bvb.ro). daca oferta nu corespunde acestor parametri, e posibil sa fie un scam.
Dupa cum ati scris este aproape sigur vorba de o teapa iar banii odata dati nu-i veti mai vedea vreodata.
Daca ati primit oferta sa fiti partener intr-o firma cu un cunoscut/ruda/prieten, e altceva. Daca oferta ati primit-o prin e-mail/whatsapp de la un necunoscut sau ati gasit-o pe vreo retea de socializare, uitati de ea si nu trimiteti nici un ban.
Dacă aveți bani mulți, și vreți să devaniți investitor, cumpărați acțiuni românești prin Bursa de Valori București (BVB).
Contactați un BROKER din România.
Despre BVB mai știu câte ceva, dar situația expusă e atipică, eram curios dacă există variante de asociere. Desigur tenta e speculativă, dar îmi doresc să particip într-un proiect propus, interesant. Există și lumea afacerilor brută, wild despre care n-avem educație, bazată pe gentlemen agreement, înțelegeri între părți. Mulțumesc de răspunsuri. Nu am bani mulți, dar voi începe să investesc la BVB si extern o sumă lunar, de ordinul 500 ron.
Daca stiati despre BVB si cum functioneaza mecanismul investiilor pe pietele secundare ati fi stiut de brokeri precum TradeVille, BT Capital Partners etc....
Investitiile, chiar facute printr-un broker legitim, au o doza de risc. Wild, brut, atipic, gentlemen's agreement & co sunt buzzwords folosite pentru a jumuli "investitorii" naivi care si-o fura raw. Chiar aici pe forum au fost multe cazuri expuse de diverse persoane care au crezut ca se imbogatesc peste noapte din tot felul de afaceri si dupa ce au ramas cu ochii in soare cauta solutii care in practica nu prea sunt...