avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot beneficia in continuare de pensii daca vreau sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot beneficia in continuare de pensii daca vreau sa investesc la BVB?

Buna Ziua! Beneficiez de o pensie de handicap de 375 lei si o pensie de urmas de 800 lei in otal 1175 lei. M-as apuca de investit pe BVB cu cont deschis la broker 2000 lei lei initierea contului si 100 lei lunar alimentarea contului dar ma intreb oare Calitatea de actionar la diverse firme la care cumpar actiuni pe BVB, imi va suspenda dreptul la aceste pensii? 1175 LEI E SINGURA MEA SURSA DE VENIT sigur SI NU AS VREA SA PIERD DREPTUL LA ACESTE PENSII, doar fiindca nu mai sunt multumit de dobanzile ridicol de mici, a bancilor. Pe scurt din cei 20 000 lei stransi in banca cu dobanda caraghioasa de 1% m-ar tenta sa scot de acolo 2000 si sa ii duc la broker si apoi din cei 1175 lei lunar sa ii dau lunar 100 la broker. Dar mi-e teama ca calitatea de actionar imi va sterge dreptul la pensii Si nu as mai avea de unde avea bani de investit.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2021
George1000, utilizator
Cel mai recent răspuns: George1000 , utilizator 12:38, 4 Martie 2021
Pensia si indemnizatia, nu au legatura cu alte venituri, Nu aveti cum sa le pierdeti.
Ma refeream daca calitatea de actionar e incompatibila cu incadrarea in grad de handicap. Ma gandeam ca as pirerde dreptul la ele din prisma faptului ca cele 2 calitati ar fi incompatibile. Si ca o data ce as deveni actionar s-ar considera ca as avea drept de munca si ar anula pensia de handicap apoi pensia de urmas se anuleaza si ea. sAU PROBABIL AR ANULA DOAR DREPTUL LA PENSIA DE URMAS CARE EA E GROSUL VENITURILOR MELE. Eu stiu ca daca s-ar considera ca am drept de munca mi s-ar suspenda dreptul la pensia de urmas de 800 lei. Cel putin asta zicea mama mea. Ca daca m-as apuca sa muncesc spre exemplu mi s-ar taia pensia de 800 lei as ramane doar cu cea de handicap care e permanenta. DAR EA SE REFEREA LA MUNCA FIZICA, BIROU 8-16 Acum nu stiu cum interpreteaza statul clitatea de actionar. Mai ales ca la statul nostru Romania AM INVATAT ca ne putem astepta ORICAND la surprize. Gen acum vreo 2 ani unei fete i-a fost suspendat dreptul la aceste pensii ca si-a pus imaginatia la contributie si si-a lansat o carte. SI APOI BATAIE PRIN TRIBUNALE CU STATU. Nu pot uita acel incident de care am auzit la tv.
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2021
George1000, utilizator
actiunile nu au legatura cu munca si indemnizatia de handicap la fel, nu are legatura cu munca , ci cu gradul de handicap.
fata aia poate avea indemnizatie de crestere a copilului sau cine stie?!
gi-jane2, moderator
Eu am incadrare in grad de handicap grad 2. Din aceasta cauza primesc 375 lei. Si mai e o lege care zice ca copilul mostenitor cu grad de handicap primeste pensie de urmas toata viata. Prin urmare primesc pensia de urmas de pe urma tatalui, pensia minima de 800 lei. In total 1175 lei. Deci daca devin actionar la firme MI SE SUSPENDA GRADUL DE HANDICAP SI PRIN URMARE PIERD PENSIILE?
George1000, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de pensii imi interzice cumulul pensiei cu salariu SC OCTCRIS IMPEX SRL SC OCTCRIS IMPEX SRL Sunt pensionat de boala prin pierderea totala a capacitati de munca gradul doi de si pot sa mai muncesc casa de pensii imi interzice sa cumulez pensia cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt pensionat pe caz de boala, am gradul 2 de handicap, ... Alexandru ddb Alexandru ddb Buna ziua, sunt pensionat pe caz de boala, am gradul 2 de handicap, adica accentuat si primesc pensie de la stat de 800 lei dar mi-au restictionat dreptul la ... (vezi toată discuția)