avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Daca o persoana are asigirare medicala platita fara sa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Daca o persoana are asigirare medicala platita fara sa figureze ...

Daca o persoana are asigirare medicala platita fara sa figureze ca si angajata si aceasta decedeaza se poate beneficia de ajutor de inmormantare?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 13:37, 3 Ianuarie 2025
Nu , pentru a avea dreptul la ajutorul de deces , ar trebui sa fie asigurat pentru pensie , sau sa fie in intretinerea unui apartinator asigurat ( sot , copii , nepoti ) , caz in care acesta ( apartinatorul ) ar avea dreptul la jumatate din valoarea ajutorului . Pentru cei care beneficiaza de ajutor social de la Primarie , un asemenea ajutor se poate incasa de la respectiva Primarie .
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de inmormantare hadasssa hadasssa Buna ziua. Tatal meu a fost pensionar de stat iar in luna februarie a decedat. Mama in prezent beneficiaza de pensie de urmas. In caz ca mama decedeaza, poate ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare marinela43 marinela43 :help:Buna ziua! Sunt d na Marinela din Salonta ,am 43 de ani si sunt in pensie de boala ! De aproape o luna mi a murit un baiat intr un accident tragic si de ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare o_palade o_palade Va rog sa ma ajutati intr-o problema mai complicata. Tatal meu este infiat de la varsta de 4 ani. El (din partea mamei care l-a nascut) a mai avut doi frati ... (vezi toată discuția)