avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună seara . Am făcut cerere de strămutare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună seara . Am făcut cerere de strămutare adresată ICCJ ...

Bună seara . Am făcut cerere de strămutare adresată ICCJ conform Art. 72 alin.5 dar Judecătoria Gurahonț a trimis cererea către Curtea de apel Timișoara . În afară că au încălcat și kegea și voința petentului, dosarul nu a ajuns nici la Curtea de apel Timișoara nici la ICCJ , am verificat constant pe info dosar . Judecătoarea și procutoarea aoăra o camarila mafiotă și îmi fac tot felul de nedreptăți . Ce pot sa fac pentru a afla unde este dosarul ?
Cel mai recent răspuns: Klinkr , utilizator 12:39, 6 Ianuarie 2025
Buna seara

În afară că au încălcat și kegea și voința petentului

Nu s-a incalcat nicio lege, iar vointa petentului nu conteaza. Daca fiecare petent ar stabili unde vrea sa se judece, s-ar crea haos in sistemul judiciar.

Codul de procedura civila:
Art. 142: Instanţa competentă
(1)Cererea de strămutare întemeiată pe motiv de bănuială legitimă este de competenţa curţii de apel, dacă instanţa de la care se cere strămutarea este o judecătorie sau un tribunal din circumscripţia acesteia.
Procurorul aflat în sală a spus că art. 72 alin 5 cpp prevede că cererea de stramutare sa fie înaintă spre soluționare către ICCJ . Și judecătoarea a spus că va trimite cererea către ICCJ . Am înregistrarea audio . După ce sa stabit încadrarea legală a cererii și sa dat dispoziție judecătorească , cum justifică asta ?
Art 72 alin 5 CPP .....CPP .....CPP .....CPP COD DE PROCEDURĂ PENALĂ .......COD DE PROCEDURĂ PENALĂ ....
Art. 72 alin 5 CPP . Unde ai citit dumneata alt articol 72 alin 5 care să orevadâ altceva ? Ferească Dumnezeu de asa avocat .

Avocat Lăzăruţiu Lucian a scris:

Buna seara

În afară că au încălcat și kegea și voința petentului

Nu s-a incalcat nicio lege, iar vointa petentului nu conteaza. Daca fiecare petent ar stabili unde vrea sa se judece, s-ar crea haos in sistemul judiciar.

Codul de procedura civila:
Art. 142: Instanţa competentă
(1)Cererea de strămutare întemeiată pe motiv de bănuială legitimă este de competenţa curţii de apel, dacă instanţa de la care se cere strămutarea este o judecătorie sau un tribunal din circumscripţia acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stramutare proces danielavoicu76 danielavoicu76 Buna ziua . Va rog sa imi spuneti cum pot stramuta un proces de faliment daca banuiala legitima exista si asupra judecatorilor de la curtea de apel ? ... (vezi toată discuția)
Unde se face stramutarea unui dosar civil la ... nicu144 nicu144 buna ziua simplu unde se face tramutarea unui dosar civil la alt complext se face cerere simpla sau trebuie sa ma duc la hudecatoria unde apartin cu multumiri ... (vezi toată discuția)
Cerere de stramutare penal! pmanole pmanole Buna ziua, Referitor la o cerere de stramutare de la o judecatorie la alta, se poate invoca codul de procedura penala cel vechi ca fiind mai ... (vezi toată discuția)