avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cerere de stramutare penal!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cerere de stramutare penal!

Buna ziua,

Referitor la o cerere de stramutare de la o judecatorie la alta, se poate invoca codul de procedura penala cel vechi ca fiind mai favorabil?
Respectiv sa judece cererea de stramutare ICCJ-ul si nu curtea de apel in a carei circumscriptie se afla judecatoria.

Mentionez ca mia fost respinsa o cerere de stramutare de o curte de apel #-o ...si as vrea sa o judece ICCJ-ul pt. ca prevad ca as avea mai multe sanse sa fie admisa....dar in noul CPP se mentioneaza ca judeca curtea de apel in a carei circumscriptie se afla judecatoria...X-(....si de asta intreb as putea sa invoc codul de procedura penala cel vechi ca fiind mai favorabil....unde se mentioneaza ca cererea de stramutare o judeca ICCJ-ul :-/
Cel mai recent răspuns: pmanole , utilizator 14:13, 12 Martie 2014
Nu, pentru că legea penală mai favorabilă se aplică doar acolo unde este vorba despre pedepse și alte măsuri care pot luate luate față de cei urmăriți penal sau în curs de judecată.Nu legea penală, în ansamblul ei , pentru că altfel, toată lumea ar putea invoca legea veche, acolo unde ea îi este mai favorabilă.În situația descrisă de dvs., ar însemna ca , toate cererile făcute către ICCJ, unde se solicită strămutarea , să se admită pe considerentul că legea veche este mai favorabilă, iar astfel s-ar încălca și competența acestor instanțe.
ICCJ doar acele cereri care privesc cauze care se judecă la curtea de apel , pentru cauzele care se judecă la tribunale sau judecătorii, competența soluționării cererii de strămutare aparține curților de apel.
La ART. 74 alin. 6 spune asa Sentinţa prevăzută la alin. (1) nu este supusă niciunei căi de atac.

Nu se poate atacata in nici un fel? Nici la CEDO? Consider ca suspiciunea rezonabila, ca inpartialitatea judecatorilor a fost atinsa, a fost probata prin inscrisurile atasate cerereii...iar acum nu mai pot face o alta cerere de stramutare decat pe alte motive...cea ce este cam greu... X-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de stramutare, instanța competentã Showdown Showdown Buna ziua, Am o mare nelamurire. Poate ma ajutati sa inteleg. Sunt parte intr-un dosar a carei actiune a fost initiata in Oct 2011. In acet moment sunt in ... (vezi toată discuția)
Stramutarea procesului oltul oltul in ce conditii se poate stramuta un proces penal? (vezi toată discuția)
Cererea de stramutare in ce conditii se depune? clau1858 clau1858 Am un dosar de pretentii in care vreau sa depun o cerere de stramutare pentru judecarea apelului, din motive intemeiate, insa hotararea pe fond la Judecatorie ... (vezi toată discuția)