avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara, Iti mai trebuie autorizatie pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara, Iti mai trebuie autorizatie pentru inchidere balcon ...

Buna seara,

Iti mai trebuie autorizatie pentru inchidere balcon in 2025?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:09, 5 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Trebuie proiect tehnica in baza caruia sa se obtina autorizatie de ctie. si certificat de urbanism.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 193/2019 aduce o modificare la Legea 50/1991, simplificând procedura: autorizația de construire se acordă pe baza unei documentații cu conținut simplificat. Astfel:

Pentru a putea obține o autorizație pentru lucrările de modificare a compartimentărilor interioare, cât și pentru cele de închidere a balcoanelor / logiilor existente, indiferent că sunt situate în blocuri sau ansambluri rezidențiale noi, sunt necesare următoarele documente:
- Memoriu de arhitectură;
- Releveu;
- Propunerea de închidere a balcoanelor / logiilor, pentru lucrările aferente acestora;
- Avizul proiectantului iniţial sau, după caz, expertiza tehnică pentru unitatea locativă / spaţiul aflat în proprietatea solicitantului, indiferent de funcţiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere balcon geamuri glisante makay007 makay007 Buna ziua, este necesara autorizatie de la primarie pentru inchiderea unui balocon cu geam glisant ? Am inteles ca pentru termopan este necesara autorizatie. (vezi toată discuția)
Acoperire fara autorizatie balcon in bloc nou yna13 yna13 Am achizitionat un apartament la parter in bloc nou. Terasa apartamentului mea este mai lunga cu 2,50 m si mai lata cu 50 cm fata de balcoanele apartamentelor ... (vezi toată discuția)
Intrarea in legalitate cu balcon contruit la parter shokaliptiku shokaliptiku buna seara. problema sta in felul urmator: avem in plan sa cumparam apartament la parter + balcon. balconul apare in acte ( act vanzare cumparare - ... (vezi toată discuția)