avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datoriile de la intretinere se prescriu?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datoriile de la intretinere se prescriu?

Datoriile de la intretinere se prescriu?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 04:11, 6 Ianuarie 2025
Doar in cazul ca prescriptia nu este intrerupta frecvent de creditor.
Daca creditorul staruie in executare, nu se mai prescrie.
Buna ziua

Dupa 3 ani de la data scadentei daca asociatia nu a intreprins nici un demers pentru executarea silita a datornicului sau daca debitorul nu a intreprins vreo fapta de recunoastere a datoriei, cazuri in care temenul se prelungeste cu o noua perioada.
Este bine sa se stie ca asociatia trebuie sa staruie in recuperarea debitului, asa cum s-a mai spus. Finalitatea actiunilor asociatiei de a recupera debitul este actiunarea in instanta a debitorului. Ei, in aceasta situatie, functie de mai multi factori, instanta poate decide prescrierea sau nu a debitelor.
Retineti, doar instanta hotaraste prescrierea unor debite !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia comerciala Andrei T Andrei T creantele comerciale se prescriu in 3 ani. am o factura emisa in data de 21.08.2006 scadenta in 21.09.2006. acesta factura s-a prescris? care este data la care ... (vezi toată discuția)
Prescriere factura neplatita adina1972 adina1972 Am avut o factura la cosmote pe care nu am platit-o ... au trecut 4 ani de atunci ... acum o firma de recuperari debite ma tot ameninta cu procese daca nu ... (vezi toată discuția)
Rata la banca fara loc de munca lau_ra lau_ra problema mea:sunt in concediu de crestere copil cu al doilea copil fara intrerupere dupa primul.intrebare exista o lege, prin care se prescriu datoriile la ... (vezi toată discuția)