avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua. Am un credit prima casa, aveam pana în ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua. Am un credit prima casa, aveam pana în februarie ...

Bună ziua. Am un credit prima casa, aveam pana în februarie 2039, pe 31 decembrie am achitat în avans 2 rate când am verificat scadentarul am văzut ca în loc sa scadă cu 2 luni, a fost mărit cu 7 luni, astfel în loc de februarie voi termina în iulie 2039. E legal sa mărească perioada, mai ales fără vreo înștiințare? Am întrebat și la alta banca și au fost uimiți ca s a întâmplat așa ceva.. Ei din păcate nu mi au răspuns. Mulțumesc
Buna ziua

Cand platiti in avans puteti alege fie scaderea perioadei cu mentinerea ratei, fie scaderea ratei cu mentinerea perioadei.

Nu se poate mari perioada unui credit prin plata anticipata, de altfel perioada unui credit nu poate fi marita decat prin acordul partilor.

Prin urmare cu siguranta e vorba de o greseala a bancii dvs. Cel mai probabil e o eroare de soft daca verificati acest lucru in online/mobile banking.

Nu are sens sa intrebati la alta banca. Sunati la departamentul de relatii cu clientii al bancii dvs pentru a afla cauza acestui lucru.
Bună ziua. Am ales diminuarea perioadei, am întrebat la alta banca pt ca ma interesasem de o refinanțare și dacă tot eram acolo...Am scris către banca la care sunt, telefonul e pus doar asa ca de răspuns după aproape 20 minute tot nu mi a răspuns nimeni. Aștept, poate la mail vor binevoi sa răspundă. Mulțumesc pentru răspuns dvs. De verificat în aplicația băncii verific mereu, asa am și observat. O zi frumoasa sa aveți.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Cand platiti in avans puteti alege fie scaderea perioadei cu mentinerea ratei, fie scaderea ratei cu mentinerea perioadei.

Nu se poate mari perioada unui credit prin plata anticipata, de altfel perioada unui credit nu poate fi marita decat prin acordul partilor.

Prin urmare cu siguranta e vorba de o greseala a bancii dvs. Cel mai probabil e o eroare de soft daca verificati acest lucru in online/mobile banking.

Nu are sens sa intrebati la alta banca. Sunati la departamentul de relatii cu clientii al bancii dvs pentru a afla cauza acestui lucru.

S-a modificat rata in vreun fel? Ce ati intrebat in email? Sper ca ati cerut si dovezi.
Bună seara. Rata a scăzut cu 3.44 lei, dae a crescut la 8.42 de la 8..05, rata trebuia sa se modifice, nu înțeleg de ce au mărit perioada mai ales fara notificare. Am cerut sa modifice înapoi perioada.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

S-a modificat rata in vreun fel? Ce ati intrebat in email? Sper ca ati cerut si dovezi.

Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2025
elenadragoi2008, utilizator
Ca sa va creasca rata? Era bine sa le cereti socoteala intai, sa ii puneti in intarziere, sa nu achitati cat timp rezolva...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.ma numesc asendulesei vasile si am o nelamurire iar ... rockel rockel Buna ziua.Ma numesc ASENDULESEI VASILE si am o nelamurire iar cei de la CEC BANK Bacau nu reusesc sa o clarifice.Este vorba despre un credit PRIMA CASA, pe ... (vezi toată discuția)
De 1 an nu mai pot tine pasul cu ratele si dodolica dodolica dupa reducere de 25 % nu am mai putut plati ratele si am intrat la biroul de credite. pentru ca am mai putin de 1un an si sub 1000 de euro bancile nu vor sa ... (vezi toată discuția)
Refinantare credit / recuperare polita de asigurare adrian1988 adrian1988 Buna ziua, In urma cu 1 an si 3 luni am facut un credit de nevoi personale in valoare de 31.000 lei cu 120 rate, suma de rambursat ajungand la 62.478 ron, am ... (vezi toată discuția)