Buna seara, am mostenit un apartament si am obtinut certificatul de mostenitor de la notar. Am fost la taxe si impozite si am depus declaratie de impunere pentru stabilirea impozitului, am primit pe ghiseul.ro suma pe care trebuie sa o platesc.
Ce mai trebuie sa fac? Am citit ceva despre intabulare si cadastru pentru cartea funciara, tot la notar trebuie sa ma duc? Multumesc.
Nu.
Dacă nu aveți documentație cadastrala, trebuie sa apelați la un inginer de cadastru, pentru a va întocmi documentația cadastrala (schița apartamentului).
Pentru cadastrist veți avea nevoie de o copie legalizata după certificatul de moștenitor și de un certificat de atestare fiscala.
Ulterior tot cadastristul vă va face și intabularea.
Documentația cadastrala durează cam 1-2 luni, iar intabularea 10 zile lucrătoare.
Am actele vechi ale apartamentului si schita. Trebuie sa ma duc la taxe si impozite sa iau certificatul de atestare si apoi unde pentru intabulare? Multumesc de raspuns.
La Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliara a localității unde se afla imobilul.
Întâi vorbiți cu cadastristul.
Dacă aveți schițe mai vechi de 1999 sau din alea cu creionul, nu sunt bune.
Din moment ce notarul v-a trimis la intabulare, înseamnă că ce aveați nu era bun.
Dacă erau ok schițele, v-ar fi făcut notarul intabularea.