avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Buna seara, adresez si eu o intrebare Detin un club ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Buna seara, adresez si eu o intrebare Detin un club sportiv privat, ...

Buna seara, adresez si eu o intrebare
Detin un club sportiv privat, functia mea fiind de presedinte.
Clubul nu mai are activitate de o vreme dar in perioada urmatoare se va asocia cu consiliul local in baza legii 69/2000 a educatiei fizice si sportului si 215/2001 a administratiei publice
Ca presedinte ce fel ce contract pot avea ? Observ ca in cel de activitate sportiva nu este mentionata calitatea de presedinte pentru a il avea
Mai mult decat atat, care este procedura ? Daca nu gresesc, in cadrul consiliului director sau adunarii generale eu va trebui sa ma abtin la vot, daca nu ma insel ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:23, 31 Ianuarie 2025
???

andreimario96 a scris:

Buna seara, adresez si eu o intrebare
Detin un club sportiv privat, functia mea fiind de presedinte.
Clubul nu mai are activitate de o vreme dar in perioada urmatoare se va asocia cu consiliul local in baza legii 69/2000 a educatiei fizice si sportului si 215/2001 a administratiei publice
Ca presedinte ce fel ce contract pot avea ? Observ ca in cel de activitate sportiva nu este mentionata calitatea de presedinte pentru a il avea
Mai mult decat atat, care este procedura ? Daca nu gresesc, in cadrul consiliului director sau adunarii generale eu va trebui sa ma abtin la vot, daca nu ma insel ?
Multumesc anticipat

In primul rand se pare ca nu prea intelegeti nimic din domeniul in care v-ati implicat. Nu puteti "DETINE" un club sportiv, Sunteti probabil membru al asocaitiei recunoascuta ca fiind club sportiv, si ati fost ales de Adunarea Generala in functia de presedinte in cadrul Consilului Director. Asta nu inseamna ca "detineti" ceva - nu aveti vreun drept de creanta, nu e a Dvs. nu puteti primi dividente sau cesiona ceva parti sociale etc, cum poti la o firma. COntributia la patrimoniul initial este echivalata unei donatii. Nu aveti nici un drept patrimonial asupra asociatiei. Contactul de activitate sportiva este pentru sportivi. Puteti avea contract de munca daca veti presta munca care nu e majoritar de luat decizii sau incheiat / emis acte juridice, dar unei functii in COnsiliul Director i se potriveste mai mult un contract de mandat oneros pentru care persoana poate fi remunerata pe baza de indemnizatie. Fiscal insa se asimileaza salariului, doar ca persoanei in cauza nu i se aplica Codul Muncii ci prevederile din Codul Civil privind contractul de mandat. Conteaza insa esential ce atributii veti avea, ce veti face in concret in schimbul acelei remuneratii. Evident ca nu puteti participa la deliberari si la luarea deciziilor legate de angajarea Dvs. ex. tip de contract, clauzele din acesta, nivel remunerare etc. ca ar fi conflict de itnerese - Consiliul Director trebuie sa desemneze al membru al CD sa reprezinte asociatia in cazul aceti contract. si sa exercite din partea asociatiei atributiile de control si indrumare ierarhica a Dvs. daca veti fi salaraiat, sau doar de negociere si incheiere contract daca veti fi remjnerat pe baza de contract de mandat....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ca singurul membru fondator al unei fundații pot avea salariu? Ion Deleacu Ion Deleacu Bună ziua, Ca singurul membru fondator al unei fundați cum pot fi plătit? Pot avea salariu? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Procura speciala ong costybracon costybracon Buna ziua Sunt voluntar la o Asociatie nonprofit, presedintele asociatiei calatoreste foarte mult, este cetatean britanic, Dansul ar dori sa facem o procura ... (vezi toată discuția)
Functia de presedinte executiv ioanaturean ioanaturean Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie: In cadrul unui ONG exista functia de Presedinte Executiv si daca da, acesta poate sa fie remunerat pe baza ... (vezi toată discuția)