avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Situația este următoarea: un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Situația este următoarea: un teren obținut prin ...

Bună ziua! Situația este următoarea: un teren obținut prin concesiune de la primărie + începerea construcției casei (fundație + parter) înainte de căsătorie, iar apoi după căsătorie s-a construit in continuare și finalizat casa. Terenul + casa construită este considerată bun propriu al celui care a primit prin concesiune? Sau este considerat bun comun obținut în timpul căsătoriei?
Ambii soți au drept egal de proprietate?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2025
Lavynya21, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:19, 6 Ianuarie 2025
Terenul nu are treaba, caci e proprietatea Primăriei.
Construcția este bun comun, procesul verbal de recepție fiind emis în timpul căsătoriei.
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2025
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)
Numele ambilor soti pe autorizatia de constructie ap_florin ap_florin Buna ziua.Vin cu o intrebare l-a dumneavoastra,am luat un teren in concesiune pe numele meu si vreau impreuna cu sotia sa ne construim o casa.Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind ... Dragos_Franco Dragos_Franco Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind urmatoarea situatie. Sotia mea a primit mostenire un teren de la parintii ei. Ne-am gandit ... (vezi toată discuția)