avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Prevederile legii 285/2024 se aplica și pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Prevederile legii 285/2024 se aplica și pentru pensionarii din ...

Prevederile legii 285/2024 se aplica și pentru pensionarii din Ministerul de interne, Ministerul apărării naționale, etc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:32, 7 Ianuarie 2025
Legea face trimitere doar la sistemul public de pensii.
Legea completează și modifica unele articole din legea 125/2014, in care sunt prinse și Casele sectoriale din MAI, MAp.N, etc
Legea 285/2024 aduce modificari la legea 125/2014 doar in ceea ce priveste recalcularea gresita pe legea 360/2023.
Prevederile legii 285/2024 nu se aplica și pentru pensionarii din Ministerul de interne, Ministerul apărării naționale...

Prin derogare de la prevederile Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, debitele constituite sau care urmează a fi constituite în sarcina beneficiarilor sistemului public de pensii, reprezentând sume încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizație socială pentru pensionari și indemnizație pentru însoțitor, nu se recuperează.

Altfel spus, numai pentru pensiile primite in baza acestei Legi se aplica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt persoana cu dizabilitate, si am inteles ca la 53 de ani ... genoh genoh Sunt persoana cu dizabilitate, si am inteles ca la 53 de ani ma pot pensiona de drept, nestiind ca am nevoie de peste 23 ani vechime, deci mi-am facut dosar, ... (vezi toată discuția)
Incasari necuvenite in timpul pensiei anticipate MarcuCelcuArcu MarcuCelcuArcu Buna ziua, In 2012, mama a fost pensionata anticipat, primind decizia de pensionare cu suma de bani pe care trebuie sa o incaseze lunar, dupa scaderea celor ... (vezi toată discuția)
Pensie bechesancacristina bechesancacristina amnistia fiscala pentru pensionari nu se aplica si pentru pensia de urmas? (vezi toată discuția)