avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt persoana cu dizabilitate, si am inteles ca la 53 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt persoana cu dizabilitate, si am inteles ca la 53 de ani ...

Sunt persoana cu dizabilitate, si am inteles ca la 53 de ani ma pot pensiona de drept, nestiind ca am nevoie de peste 23 ani vechime, deci mi-am facut dosar, depus si am intrat in drepturi. Asta in mai-iunie 2023. Am primit pensie pana acum, luna asta cand am fost instiintata ca toata suma este venit necuvenit ca nu indeplinesc conditiile de vechime si ca trebuie sa restitui suma de aproape 25.000 lei. Cum o rezolv eu pe asta? Sunt divortata, sunt asistent personal pentru mama mea si nu-mi ajungeau banii nici cu pensie dar acum ca mi se imputa? Unde este vina mea in problema asta? In septembrie s-a recalculat pensia, am primit decizie noua si... Nimeni nu a vazut ca eu am doar 16 ani lucrati? Cum s-o rezolv pe asta? Simt ca mi-a cazut cerul in cap, ca ma sufoc, ca nu mai gandesc, nu vad nici o iesire. Ma poate ajuta cineva? Exista vreo iesire din situatia asta, fara a plati suma asta?
Cel mai recent răspuns: Cristina_Ana , utilizator 13:49, 11 Decembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Invocați art. 1 din Legea nr. 285/20 noiembrie 2024:

,,Prin derogare de la prevederile Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, debitele constituite sau care urmează a fi constituite în sarcina beneficiarilor sistemului public de pensii, reprezentând sume încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizație socială pentru pensionari și indemnizație pentru însoțitor, nu se recuperează.”
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2024
Cristina_Ana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie bechesancacristina bechesancacristina amnistia fiscala pentru pensionari nu se aplica si pentru pensia de urmas? (vezi toată discuția)
Somaj pe timpul facultatii wdaw2 wdaw2 Buna... am primit somaj pe timpul facultatii timp de 2 luni... exista vreo proceedura legala prin care pot inapoia acesti bani? ....si daca da ...exista vreo ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie salariu Adela Mariana Adela Mariana Buna ziua, conform noii legi a pensiilor 360/2023, medicii pensionati pentru limita de varsta pot cumula pensia cu salariul platit de o unitate spitaliceasca ... (vezi toată discuția)