avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare Parte din moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare Parte din moștenire

In urma decesului tatălui meu, eu și mama mea am făcut succesiunea(avem amândoi certificat de Moștenitor). Poate ceda partea ei din casa si curte către altcineva. Eu sunt unicul copil( adoptat dacă contează). Mulțumesc!
Da.
Fiecare dintre dvs este proprietar exclusiv pe cota sa și o poate înstrăina oricui dorește, fără acordul celuilalt.
Dobanditorul va rămâne în indiviziune cu dvs în locul mamei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Cota-parte din dreptul de proprietate, odata determinata, poate fi instrainata catre o terta persoana interesata.

Nu este necesar acordul celorlalti coproprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la cota de mostenire cu clauza OctaviaMaria OctaviaMaria In urma decesului mamei noastre, eu si fratele meu vom dezbate succesiune pentru un apartament. Eu as dori sa cedez dreptul la cota care mi se cuvine din ... (vezi toată discuția)
In urma decesului tatălui a rezultat următoarea împărţire ... iflorel iflorel In urma decesului tatălui a rezultat următoarea împărţire a unicei proprietăţi 1 apartament cu3 camere : 10/16 Mama ( soţia defunctului ) şi c âte ... (vezi toată discuția)
Problema tata fiica spirala spirala Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau ... (vezi toată discuția)